Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Taktická bitva v Edenu góly nepřinesla, Slavia si Ligu mistrů musí vybojovat v Dánsku

Slavia v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Ligy mistrů remizovala s Midtjyllandem bez branek. Souboj českého s dánským šampionem nabídl v Edenu vyrovnanou hru, gólové šance ale měli hlavně hosté. Červenobílé po pauze dvakrát podržel brankář Ondřej Kolář. Odveta je na programu v Dánsku příští středu.

Utkání Slavia - Midtjylland
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

"Myslím, že tím, jak zápas proběhl, jak byl vyrovnaný a těžký, je ten výsledek pro nás dobrý. Pro nás dobře, že jsme neinkasovali, to je takový bonus. Věřím, že v odvetě budeme mít větší výhodu toho tlaku, který teď bude na soupeře," řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Domácí kouč trochu překvapivě nenasadil do základní sestavy stopera Kúdelu a přednost dal mladíku Zimovi. Na pozici defenzivního záložníka nastoupil Holeš.

Zatímco Slavia vstoupila do kvalifikace až ve 4. předkole, Midtjylland už vyřadil Ludogorec Razgrad, vedený českým trenérem Pavlem Vrbou, a Young Boys Bern. V obou zápasech navíc neinkasoval.

Od úvodních minut bylo vidět, že na sebe narazily dva vyrovnané týmy s podobným fyzickým stylem hry. Na trávníku v první půli převládl boj s minimem šancí.

Po necelé čtvrthodině se protáhl podél lajny Olayinka a z druhé vlny pálil Bořil, trefil však jen střed branky.

"Stoprocentně jsem to měl líp trefit. Chtěl jsem dávat na zadní obstřel a nechtěl jsem to dávat nártem, aby to zase nešlo do 50. řady. Chtěl jsem to udělat technicky, to mi nevyšlo. Šlo to přímo doprostřed brány," uvedl Bořil.

V 29. minutě se slávistický kapitán blýskl na druhé straně, když v poslední chvíli ve skluzu stihl zasáhnout před Mabilem, který by jinak šel sám na Koláře.

"Předcházela tomu jednoznačně moje chyba, protože jsem šel nahoru, chtěl jsem nacentrovat na zadní tyč a to se mi nepodařilo. Pak jsem se setrvačně vrátil zpátky. Brejky měli nechutné, ale zaplaťpánbůh jsem se dobře vrátil a ubránil to," řekl Bořil.

Šest minut po přestávce Evander obloučkem z přímého kopu našel za obranou útočníka Kabu, jenž ovšem v nadějné pozici nezpracoval míč.

V 58. minutě se hosté po totožné akci dostali do dosud největší šance zápasu. Kaba si opět naběhl na centr z přímého kopu a po jeho hlavičce zachránil Pražany gólman Kolář. Mabil z dorážky přestřelil.

Slávistům, kteří byli poměrně výrazným favoritem na postup, se v druhé půli příliš nedařilo. V 84. minutě postupovali hosté dva na jednoho, Kaba však pokazil přihrávku, kterou vystihl Coufal. Krátce nato domácí opět podržel Kolář po Sviatchenkově ráně pod břevno.

Až v samém závěru si Pražané vytvořili po několika standardkách tlak, Musova střela však byla zblokována a před Olayinkou zasáhl Scholz. Nakonec ještě mohl udeřit i Midtjylland, po Zimově teči Mabilovy střely opět zasáhl Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Coufal: Dánové hrají nepříjemně, je to pro nás těžké

"Ve druhé půli jsme měli trochu problémy v rozehrávce, nedostávali jsme do hry naše záložníky. Soupeř nás dobře dostupoval, vyhrával hodně osobních soubojů. Byl to boj. Ve finále nás dvakrát podržel Ondra Kolář," uvedl Trpišovský.

Celá kvalifikace evropských pohárů se letos kvůli koronavirové pandemii hraje bez diváků. Pouze 4. předkolo Ligy mistrů je tradičně na dva zápasy, jinak se o postupujících rozhoduje jen v jednom utkání.

Slávisté usilují o třetí postup do skupiny Ligy mistrů a druhý po sobě. Loni vyřadili ve 4. předkole Kluž. Za postup do základní skupiny by český šampion inkasoval zhruba 15,3 milionu eur (asi 410 milionů korun). Pokud by přes Midtjylland nepřešel, zahrál by si na podzim skupinu Evropské ligy.

Slavia Praha - FC Midtjylland 0:0

Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Bitigen (video, všichni Tur.). ŽK: Holeš, Masopust - Paulinho. Bez diváků.

Slavia: Kolář - Coufal, Zima, Hovorka, Bořil - Holeš - Masopust (72. Provod), Stanciu (90. Takács), Ševčík, Olayinka - Tecl (59. Musa). Trenér: Trpišovský.

Midtjylland: Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Onyeka, Evander (76. Anderson) - Dreyer (67. Sisto), Kaba (89. Brumado), Mabil. Trenér: Priske.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články