Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Takové změny jsem nečekal, přiznal sparťan Vácha

Františkovy Lázně – Záložníka Lukáše Váchu překvapily velké změny, které ve Spartě v létě nastaly. Příchod italského trenéra Andrey Stramaccioniho a posil ze zahraničí však podle něho může být pro české fotbalisty možností, jak si vyzkoušet mezinárodní atmosféru, která by je čekala po přestupu do ciziny.

Sport
zdroj: ČT4

Na soustředění týmu ve Františkových Lázních řekl Vácha, že příchod bývalého kouče Interu Milán a Panathinaikosu i rakouského útočníka Marca Janka nebo izraelského záložníka Tala Ben Haima ho překvapil. "A nepřekvapilo to jen mě," dodal.  

Směs národností v kabině za obtíž nepovažuje. "V tom by neměl být problém. Funguje to tak v jiných světových klubech. Navíc je to skládačka a trenér hráče vybíral tak, aby to do sebe zapadlo a každý něco týmu přinesl," dodal. "Je to velké plus a zkušenost pro nás. Kdyby někdo chtěl jít hrát ven," dodal defenzivní štít pražského celku.  

Zlou krev podle Váchy neudělá ani fakt, že hráči ze zahraničí budou ve Spartě hrát za výrazně větší peníze než tuzemští fotbalisti. "Já se na to dívám z druhé strany. Jestli sem chodí hráči ze zahraničí hrát za velké peníze, tak to prostě je. Každý český hráč by měl mít sen zahrát si venku. My bychom se proto měli snažit, aby se nám to povedlo a měli jsme stejné, ne-li větší peníze než oni," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta si zvyká na nové zahraniční posily

Problém prý není ani v komunikaci. "Trenér po nás chce, abychom na hřišti hodně mluvili. Hlavně aby hráči zezadu udržovali herní styl, který bude vyžadovat," uvedl Vácha. "Takže se nebavíme o ničem, co by bylo nějak náročné a nedokázali jsme si to přeložit," vysvětlil.  "Trenér se sám učí česká slovíčka a i kluci cizinci za námi chodí a ptají se, co se jak řekne česky," popisuje záložník situaci. "Snažíme se mít základní pokyny v češtině. Za chvíli to navíc budeme mít tak omlácené, že si každý vzpomene," prohlásil.  

Vedle Sparty přivedla zvučné posily ze zahraničí také Slavia, což je podle Váchy jedině dobře. "Myslím, že česká liga je podceňovaná," uvedl. "V tuhle chvíli přišla velká jména, hráči, co mají zkušenosti a jsou to hvězdy v nároďácích. Liga bude mít kvalitu a uvidíme, jak to bude vypadat. Pro český fotbal je to jen dobrá vizitka," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články