Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Tahanice kolem Pilaře končí, Plzeň se dohodla s Hradcem

Plzeň/Hradec Králové - Fotbalový reprezentant Václav Pilař definitivně zůstane v jarní části sezony v Plzni, kde dokončí hostování z Hradce Králové. Oba kluby dnes uzavřely finální dohodu, přesné znění vzájemného ujednání ale zveřejňovat nebudou. V létě bude mít Pilař volnou cestu do německého Wolfsburgu.

Václav Pilař v reprezentačním dresu
zdroj: ISIFA/LN

"Jsem rád, že se celou záležitost podařila dotáhnout do zdárného konce. Debaty o Vaškovi se vlekly přes dva měsíce. Pro nás i samotného hráče to nebyla jednoduchá situace. Konečná dohoda umožní hráči klid na přípravu před náročným jarem. Pevně věřím, že prožije podobně úspěšné období jako na podzim," uvedl v prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"V tuto chvíli jsem rád především za hráče, který se může chystat na soutěžní zápasy v dresu Viktorie i na přípravu reprezentace pro EURO 2012," doplnil manažer Hradce Králové Richard Jukl.

Kauza okolo Pilaře se táhla několik týdnů. Wolfsburg chtěl třiadvacetiletého ofenzivního záložníka získat už v zimním přestupovém období, Západočeši ale o svou oporu nechtěli přijít, neboť měla hostovat ve Viktorii až do konce sezony.

Mistrovský celek v jednu chvíli navíc po Pilařovi chtěl, aby na západ Čech přestoupil. Spekulovalo se, že pokud tak hráč neučiní, nemusí na jaře ve Viktorii vůbec zasáhnout do hry. Plzeň nakonec souhlasila s tím, aby Pilař do Německa odešel už v lednu, ale Wolfsburg už o něj nestál, protože by se před začátkem jarní části bundesligy nestačil s týmem sehrát.

Jeden ze strůjců postupu reprezentace na evropský šampionát tak na jaře ještě zůstane v Plzni a zahraje si i dva zápasy Evropské ligy proti Schalke. V létě pak bude moci odejít do Wolfsburgu. Spekuluje se, že si Plzeň a Hradec přestupovou sumu rozdělí napůl, údajně má jít asi o 50 milionů korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař na jaře v Plzni

Pilař je rád, že po týdnech nejistoty má nyní definitivně jasno, kde stráví jaro. "Nebylo to jednoduché období, jsem strašně rád, že je to za mnou. Zároveň už zakončuji rekonvalescenci po drobném zranění kolene, takže na Kypru se již budu moct plně zapojit do tréninku. Těším se, že budu moct opět řešit jen fotbal," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články