Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Táborský: Ideální by byl zahraniční trenér

Hradec Králové - Středeční prohra českých reprezentantů 1:2 se Slovenskem byla komentátory označena za ostudnou. Odborníci po ní nedávají českému týmu velké šance na postup na mistrovství světa do Jihoafrické republiky. Trenér Petr Rada je vyzýván k rezignaci, sám však odejít nechce. Fotbalový expert Vladimír Táborský vidí hlavní problém v tom, že trenér Rada nevtiskl týmu herní náboj a příliš se spoléhal na návrat Rosického. Ideálním řešením by podle Táborského bylo povolání trenéra ze zahraničí.

Vladimír Táborský se domnívá, že ke změně trenéra nakonec dojde, přestože v Radovi nevidí jediného viníka dosavadních neúspěchů. Na vině jsou podle něj i samotní hráči. Důležitou skutečností je i střídání generací a odchod některých klíčových hráčů. "Nejsme tak velká země, neprodukujeme tolik vynikajících fotbalistů," myslí si Táborský.

Jednou z Radových chyb byla podle Táborského jeho sázka na návrat Rosického. Ve hře pak chyběl herní systém, protože se středová řada, ze které se kvalita hry odvíjí, neustále měnila. Kreativní hráče, mezi které patří třeba Jarolím z Hamburku, podle Táborského trenéři Brückner ani Rada nepodrželi. "Jarolím dostával velmi málo příležitostí a pokud hrál, tak se na něj snesla velká vlna kritiky."

Přestože český tým nyní čeká dlouhá reprezentační přestávka až do podzimu, myslí si Táborský, že hledání českého trenéra by trvalo dlouho i vzhledem k složitým osobním vztahům v našem fotbale. Také kvůli tomu by podle něj bylo ideálním řešením vybrat trenéra ze zahraničí, který by byl od těchto vztahů oproštěn. "Hráči by z něj museli mít respekt. Byla by to podle mě ideální záležitost," řekl Táborský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články