Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Syn Ivana Haška skončil s fotbalem. Kvůli nemoci

Praha – Ivan Hašek mladší ještě nedávno uvažoval, že odejde do zahraničí, nakonec ale s vrcholovým fotbalem končí. Může za to roztroušená skleróza, kterou synovi bývalého šéfa českého fotbalu v červenci zjistili. "Co se dá dělat, to je život," komentuje to čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Ivan Hašek mladší v barvách Bohemians 1905
zdroj: bohemians.cz

Hašek mladší kopal za sparťanské béčko, za Bohemians 1905 odehrál celkem třiadvacet ligových zápasů. Dál už jeho bilance kvůli nemoci nepůjde. "Začala mě brnět hlava a celé tělo, tak jsem šel k doktorovi, kde mi to oznámili," vzpomíná hráč, jenž měl podle svých slov v té době zrovna velkou chuť do fotbalu.

Haškův syn si nyní píchá injekce, které nemoc potlačují. "Dosud nejsou žádné léky, kterými by se dala roztroušená skleróza léčit," vysvětluje Hašek mladší v rozhovoru pro Deník Sport. "Nikdo neví, co nemoc způsobuje," dodává s tím, že jeho otec mu je velkou oporou.

Vrcholový fotbal má sice zakázán, do budoucna však bude uvažovat alespoň o trenérské licenci. Svůj čas v současnosti věnuje studiu. "Pokud to půjde, určitě bych chtěl u fotbalu zůstat," říká Hašek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články