Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sýkora oslavil premiérovou pozvánku do reprezentace hattrickem

Liberec - Jan Sýkora prožil den, na který bude vzpomínat do konce života. Nejdříve dostal od trenéra Karla Jarolíma premiérovou pozvánku do reprezentace, což ho nabudilo k životnímu výkonu v odvetě 4. předkola Evropské ligy s Larnakou. Na stadionu U Nisy svým premiérovým hattrickem zajistil Slovanu výhru 3:0 a postup do vysněné základní skupiny.

Liberecký Jan Sýkora se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to jeden z nejlepších dnů v mém životě, když se to spojí s tou nominací. Nakoplo mě to určitě, jsem rád, že jsem nominaci dostal, ale soustředil jsem se jen na tenhle zápas. Nad reprezentací budu přemýšlet až v pondělí," řekl Sýkora.

"Může to vypadat jako sen, ale já vím, čím jsem si prošel, jak si za tím vším jdu. Je to oprávněné, tohle, co se děje. Je to odměna za všechno, co jsem fotbalu obětoval," doplnil dvaadvacetiletý záložník.

Proti Larnace dal tři góly mezi 8. a 41. minutou. "Víceméně těžký nebyl ani jeden, že bych třeba musel obejít tři hráče. Při prvním mi to dával Bary, při druhém Egon Vůch před prázdnou a při třetím jsem běžel sám na bránu. Hattrick jsem dal možná naposledy v minižácích," smál se Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Larnaka

"Štěpán Kolář, trenér gólmanů, mi říkal, že mi to tam padne. Říkali jsme si, že by bylo super, kdybychom vedli 2:0 po půli. A ono bum a 3:0. To nečekal nikdo," doplnil Sýkora, který zatím v Liberci dal nejvíc jeden gól v jednom utkání.

V prvním zápase i v odvetě s Larnakou nastoupil na netradičním místě ve středu pole, přitom obvykle hraje na levé straně. "Asi jsem trenérovi zamotal hlavu. Ale hrál jsem tam už v Larnace, trenér byl spokojený, tak jsme to zopakovali," řekl Sýkora, který se nečekaně často dostával až téměř na hrot.

Odvetu přitom vůbec nemusel hrát, protože na Kypru měl žlutou kartu a v závěru se přimotal do strkanice u laviček. Zachránil ho kouč Jindřich Trpišovský, který byl následně vykázaný na tribunu a sledoval zápas z hlediště. "Něco trenérovi koupím. Slíbil jsem mu to, tak musím dodržet slovo," smál se Sýkora.

Pozvánka do reprezentace ho mile překvapila. "Nějaké malé signály byly, ale nechával jsem to být. Soustředil jsem se na každý zápas tady. Jsem vděčný, že se mi takové pocty dostalo," uvedl Sýkora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články