Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Swansea otočilo zápas s Arsenalem, City remizovalo s Queens Parkem

Liverpool – Největší hvězda islandské fotbalové reprezentace Gylfi Sigurdsson vyslal další velké varování českému národnímu týmu před kvalifikačním zápasem za týden v Plzni. Swansea pomohl gólem k výhře 2:1 nad Arsenalem. Velšský celek tak uštědřil Arsenalu druhou prohru v sezoně a dostal se před něj na pátou příčku tabulky. Ani v jedenáctém kole fotbalisté Chelsea nepoznali, jak chutná porážka. V duelu proti Liverpoolu sice prohrávali, ale utkání dokázali otočit a vyhráli 2:1. Londýnský klub díky devátému vítězství z jedenácti kol vede tabulku o čtyři body před Southamptonem, který zdolal 2:0 Leicester. Triumf si připsal Mancheter United, který zdolal Crystal Palace 1:0. Fotbalisté Manchesteru City jen remizovali s Queens Parkem 2:2.

Swansea - Arsenal
zdroj: ČTK/APA

Arsenal vedl poté, co chilský útočník Alexis Sánchez zakončil akci Dannyho Welbecka a vstřelil už šestý gól v posledních čtyřech zápasech. Jenže čtvrt hodiny před koncem přišel Sigurdssonův velký moment. Stoupl si k přímému kopu a z 22 metrů zamířil přesně, v sezoně tak k sedmi asistencím přidal druhý gól.

Navíc krátce nato přišel do hry francouzský útočník Bafétimbi Gomis místo bývalého hráče pražské Sparty Wilfrieda Bonyho a po dvou minutách na hřišti zařídil hlavou vítězný gól. Arsenal tak potvrdil, že je ze vzduchu zranitelný: inkasoval už šestý gól hlavou v sezoně, jen Burnley je v tomto směru horší. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický zápas znovu sledoval jen z lavičky Arsenalu.

Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers v úterý v Lize mistrů proti Realu Madrid (0:1) šetřil některé opory a jeho tým do dnešního šlágru vstoupil výborně. Před domácími fanoušky ho poslal v deváté minutě do vedení z dálky svým premiérovým gólem za Liverpool Emre Can, jehož střelu za brankáře Thibauta Courtoise tečoval ramenem obránce Gary Cahill.

Anglický stoper ale vzápětí svou chybu napravil, po rohu Cesca Fábregase protlačil míč za čáru. Jeho vyrovnání potvrdila až technologie hlídající brankovou čáru. Skóre ve prospěch "Blues" zvrátil v 67. minutě po průniku Césara Azpilicuety kanonýr Diego Costa, který se trefil podesáté v sezoně.

Trápící se Manchester United odvrátil hrozbu čtvrté bodové ztráty v řadě až v 67. minutě. Střelou zpoza pokutového území rozhodl jedinou brankou utkání s Crystalem Palace španělský záložník Juan Mata čtyři minuty poté, co přišel jako střídající hráč na hřiště.

Ještě o devět minut déle čekal na gól Southampton, který ale naopak počtvrté za sebou vyhrál a počtvrté bez inkasované branky. Zásahy v 75. a 80. minutě zařídil jeho vítězství 2:0 Shane Long. Překvapení ročníku Southampton zůstává o čtyři body druhý za Chelsea.

City nespasil Agüero

Již čtyři body na Southampton a osm na Chelsea ztrácí Manchester City po remíze 2:2 s QPR. Obhájce titulu prohrával po zásahu Charlieho Austina, kterému před vedoucí brankou z 21. minuty rozhodčí neuznal dvě trefy. Už za jedenáct minut sice vyrovnal Sergio Agüero, ale do vedení pak šel znovu ligový nováček, když v souboji s Bobbym Zamorou namířil do vlastní sítě stoper Martín Demichelis. I na tuto branku zvládl sedm minut před koncem Agüero odpovědět a s dvanácti góly vede tabulku střelců.

Newcastle se veze na vítězné vlně

Už čtvrtou výhru za sebou vybojoval Newcastle, který vyhrál 2:0 na hřišti West Bromwiche. O góly se postarali Perez a stoper Coloccini, který se ve 164. utkání v Premier League trefil potřetí a poprvé od sezony 2010/11.

Everton remizoval 1:1 v Sunderlandu, když jeho obránce Baines proměnil už 15. penaltu v kariéře. Za domácí otevřel skóre z přímého kopu Larsson, který se postaral v historii anglické ligy o gól s pořadovým číslem 23 000.

Výsledky 11. kola anglické fotbalové ligy

Liverpool - Chelsea 1:2 (9. Can - 14. Cahill, 67. Costa), Burnley - Hull 1:0 (50. Barnes), Manchester United - Crystal Palace 1:0 (67. Mata), Southampton - Leicester 2:0 (75. a 80. Long), West Ham United - Aston Villa 0:0, QPR - Manchester City 2:2 (21. Austin, 76. vlastní Demichelis - 32. a 83. Agüero), Sunderland - Everton 1:1 (67. Larsson - 76. Baines z pen.), Tottenham - Stoke 1:2 (77. Chadli - 6. Krkic, 33. Walters), West Bromwich - Newcastle 0:2 (45. Pérez, 62. Coloccini), Swansea - Arsenal 2:1 (75. Sigurdsson, 78. Gomis - 63. Sánchez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články