Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Svěrkoš skončil v Sochaux a zřejmě posílí Baník Ostrava

Praha - Český fotbalista Václav Svěrkoš definitivně uzavřel své angažmá v Sochaux. V pátek se s vedením francouzského klubu dohodl na ukončení spolupráce a jako volný hráč odjel do Čech. Dnes již sledoval zápas Baníku Ostrava, kam pravděpodobně povedou jeho další kroky. Svěrkoš má na kontě 11 startů za národní tým a tři vstřelené branky. V české lize odehrál za Baník 87 zápasů a zaznamenal 36 branek. V roce 2008 byl nejlepším střelcem ligy.

Sedmadvacetiletý Svěrkoš přišel do Sochaux v lednu 2009 a zpočátku nastupoval pravidelně. Poté však vypadl ze sestavy a jaro strávil na hostování v Panionisu Atény. Po návratu už šanci nedostal, a tak předčasně ukončil smlouvu, která měla vypršet až v červnu 2012. Celkem ve francouzské lize odehrál 48 utkání a vstřelil deset branek.

Nyní se spekuluje o jeho návratu do Ostravy, odkud do Francie odešel. Dnes již byl přítomen na ligovém utkání Baníku s Mladou Boleslaví. "Jestli k nám přijde? Naděje umírá poslední. Který trenér v lize by nechtěl mít Svěrkoše v týmu? Kdyby se vrátil, moc rádi bychom ho přivítali," řekl trenér Baníku Pavel Malura po utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články