Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Svěrkoš dohraje sezonu v Panioniosu Atény

Sochaux (Francie) - Fotbalový útočník Václav Svěrkoš je na odchodu z francouzského Sochaux. Sedmadvacetiletého bývalého reprezentanta získá na hostování do konce sezony Panionios Atény. K předposlednímu týmu řecké ligy se pravděpodobně připojí už během víkendu. "Na devadesát procent jsme dohodnuti. V sobotu, nejpozději v neděli letím do Atén," uvedl Svěrkoš.

O někdejšího kanonýra Baníku Ostrava byl v zimním přestupním termínu v Řecku velký zájem. Vedle Panioniosu ho měly v hledáčku také Kavala, Volos, Aris Soluň a Panserraikos Atény. Nabídku mu předložil i poslední celek francouzské ligy Arles-Avignon.

"Preferoval jsem Atény. V týmu navíc působí Martin Latka, se kterým jsem hrával v reprezentační jednadvacítce," řekl Svěrkoš, který v kádru narazí i na bývalého slovenského brankáře Teplic Tomáše Belice.

Svěrkoš nastřílel během dvouletého působení v Sochaux ve 44 zápasech deset gólů. Zatímco v první sezoně ve Francii se mu mimořádně dařilo, v nynějším ročníku se na trávníku objevil jen čtyřikrát a trenér Francis Gillot s ním přestal počítat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články