Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svěrkoš do Ostravy? Baník musí sehnat partnera

Ostrava - Přestože snížila rozpočet o 20 milionů korun, loví fotbalová Ostrava zvučnou posilu. Baník vábí k návratu z francouzského Sochaux svého bývalého kanonýra Václava Svěrkoše, jeho případný příchod je však podmíněn vstupem nového strategického partnera do klubu. Svěrkoš by mohl Ostravě vytrhnout trn z paty, Baník totiž celou minulou sezonu marně hledal střelce. Bývalý reprezentant navíc v Sochaux nehraje. Na jaře hostoval v Panioniosu Atény a ani teď to nevypadá, že by s ním francouzský celek počítal do základního kádru.

Možný transfer má ale háček. Ostrava by si ho mohla dovolit jen v případě vstupu nového strategického partnera. "Se Svěrkym jsme v opravdu aktivní komunikaci. Byl bych rád, kdyby se to povedlo, ale je třeba přiznat, že tahle věc je závislá na příchodu nového partnera. V současné situaci bychom si sami tak finančně náročnou transakci nemohli dovolit," řekl majitel ostravského klubu Tomáš Petera. 

Nejlepší ligový kanonýr sezony 2007/08 má v Sochaux ještě rok smlouvu. Petera přiznal, že Baník by měl zájem hráče získat na přestup. "Pro klub by byl velkým přínosem. O jeho fotbalových kvalitách se vůbec nemusíme bavit, navíc je to hráč s opravdovým baníkovským srdcem na rozdíl od některých, kteří o něm jen mluví," uvedl Petera.

O realizaci Svěrkošova přestupu by se podle něj ale dalo uvažovat jen v případě, že by pozitivně dopadlo Peterovo jednání se strojírenským magnátem Janem Světlíkem. Tým auditorů šéfa holdingu Vítkovice Machinery Group stále zkoumá účetnictví a finanční kondici klubu z Bazalů, dohoda zatím není na spadnutí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články