Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Svěrkoš: Baník mám rád, jsem tu doma

Ostrava - Fotbalový útočník Václav Svěrkoš dal svému návratu do Baníku Ostrava punc definitivy. Sedmadvacetiletý bývalý reprezentant, který se před několika dny vyvázal z povinností ve francouzském Sochaux, se dnes svému dřívějšímu klubu z Bazalů upsal na pět let. Počin nejlepšího prvoligového střelce z ročníku 2007/2008 budí údiv. Svěrkoš měl na stole nabídky ze Španělska, Řecka, stály o něj i tuzemské celky. Přesto dal před lukrativnějšími návrhy přednost Baníku, který se svíjí ve finančních potížích a po třech kolech je na posledním místě tabulky.

Václav Svěrkoš
zdroj: ISIFA/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

"Zvažoval jsem, jestli zůstat ještě rok v Sochaux a hrát za béčko, nebo se domluvit na rozvázání. Byla možnost jít ještě zase někam dál, to se mi už ale nechtělo. Baník mám rád, jsem tu doma, a proto jsem se nikdy nebál se vracet, i když teďka je situace, jaká je," řekl na tiskové konferenci Svěrkoš, který dostal dres s oblíbeným číslem 25.

Je nám líto, video expirovalo.
Svěrkoš se vráítil do Baníku Ostrava

Podle něj mu jedinou konkrétní nabídku z české ligy předložila Olomouc. Slavia byla pouze v rovině spekulací. "Volal mi pan Psotka, kterému jsem hned řekl, že jestli se vrátím, jen do Baníku. O Slavii mi říkal jenom manažer Paska, k žádnému kontaktu nedošlo," upřesnil Svěrkoš.

Účastník mistrovství Evropy v roce 2008 bude trenérovi Pavlu Malurovi k dispozici už pro páteční duel v Jablonci. I osoba nového ostravského kouče, který po porážce s Teplicemi vystřídal Karola Marka, byla tím, co Svěrkoše utvrdilo v návratu. "To je další velké pozitivum. Pan Malura mě v jedenácti letech přivedl z Frýdku-Místku do Baníku, je to můj fotbalový otec. Nebude to jednoduché, ale věřím, že se sportovně zvedneme," uvedl Svěrkoš.

Malura brzdí velká očekávání

Svěrkoš, který od loňského léta naskočil v Sochaux jen ke čtyřem mistrovským zápasům, prý nebude samospasitelem Baníku. "Nemůžeme čekat, že se všechno změní jako mávnutím kouzelného proutku. Vencův příchod je jen další kamínkem, i když v jeho případě velkým kamenem do mozaiky. Ale jeho příchodem se naše útočná fáze zlepší výrazným způsobem, už jen minimálně tím, že získá respekt u soupeřů," řekl Malura.

Výzvy postavit vrávorající Baník znovu na nohy se Svěrkoš nebojí. "Všichni v klubu se snaží, aby se to zvedlo. Strach z toho ale nemám, není to jenom o mně, celý manšaft se musí semknout," uvedl Svěrkoš, který během kariéry vystřídal i německé celky Mönchengladbach a Herthu Berlín, vídeňskou Austrii a poslední půlrok hostoval v Panioniosu Atény.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články