Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švejdík: Škoda, moc jsem chtěl Superpohár obhájit

Plzeň - Zatímco před rokem slavil fotbalista Ondřej Švejdík se Spartou se Superpohárem nad hlavou, tentokrát s Libercem odcházel z duelu ligového mistra s vítězem Poháru FAČR jako poražený. Mrzelo ho to o to více, že při prohře 1:2 s Plzní chyboval při úvodním gólu.

Ondřej Švejdík v zápase Superpoháru proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Oba inkasované góly byly zbytečné. První padá na moji hlavu, protože padnul po rohu na přední tyči, což je při zónovém bránění můj prostor. To si musím pohlídat a vyčistit," přiznal Švejdík na pozápasové tiskové konferenci.

"Mrzí to moc, protože jsem chtěl obhájit Superpohár, který jsem loni získal se Spartou. Měli jsme na to, ve druhé půli jsme měli šanci více zabojovat a Plzeň potrápit," dodal.

Ondřej Švejdík: "Jsem rád, že trenér po nás chce hrát fotbal a ne nakopávanou."

Přitom za stavu 2:0 měl obavy, aby duel neskončil debaklem. "Trochu mi problesklo hlavou, aby to nebyl nášup. Ale my jsme tým, kterému když už o nic nejde, tak začne hrát dobrý fotbal. Za stavu 0:2 jsme ztratili respekt k soupeři, začali jsme si více věřit a hra byla lepší," popisoval Švejdík.

Adaptace na nový herní styl bude nějaký čas trvat

Těší ho, že nový trenér Jindřich Trpišovský chce po týmu, aby i proti mistrovské Plzni hrál technický a útočný fotbal. "Liberec chce hrát jiný fotbal, ale to bude ještě chvíli trvat, než si na to kluci zvyknou. Jsem rád, že trenér chce hrát fotbal a ne nakopávanou. Je jen otázka času, než si to sedne a začnou přicházet výsledky," míní Švejdík.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenérů po utkání Plzeň-Liberec

Věří však, že dobré výsledky přijdou už v předkolech Evropské ligy. Prvním soupeřem bude izraelská Šmona, proti které už hrál v dresu Sparty a dokonce jí dal gól. "Na Šmonu mám dobré vzpomínky, dal jsem gól. Tento soupeř je hratelný a můžeme postoupit do dalších předkol," věří zkušený stoper.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články