Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Svaz schválil Haškovu kandidaturu do vedení UEFA

Mnichov - Výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu schválil kandidaturu Ivana Haška do výkonného výboru UEFA. Funkcionáři o tom rozhodli na výjezdním zasedání v Mnichově, které absolvovali na pozvání Bavorského fotbalového svazu, s jehož vedením dnes Hašek podepsal dohodu o spolupráci. Haškova kandidatura vzápětí putovala do sídla UEFA v Nyonu. Volit se bude 22. března v Paříži.

"Na poli mezinárodní politiky jsme od roku 2002 hodně ztratili. Chtěli bychom navázat na doby, kdy měl český fotbal v nejvyšším orgánu UEFA zastoupení. Vím, že nebude jednoduché hned napoprvé uspět, ale chci se o to pokusit," uvedl Hašek na svazovém webu.

Posledním českým členem výkonného výboru UEFA byl František Chvalovský, jenž svůj post opustil v roce 2002 po problémech spojených s podnikatelskými aktivitami, které ho stály také funkci předsedy ČMFS.

Výkonný výbor ČMFS se věnoval také novelizaci přestupního řádu v profesionálním fotbalu. "Jde o sjednocení s mezinárodním přestupním řádem. Hráč může v rámci probíhajícího přestupního období požádat o přeregistraci, tedy přestup nebo hostování - při dodržování podmínek registrace - v maximálně třech klubech v daném soutěžním ročníku a startu v oficiálních zápasech maximálně ve dvou klubech v daném soutěžním ročníku," uvedl svaz v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články