Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Švancara posílil marketing ve Zbrojovce Brno a chce vyprodat Srbskou

Brno - Bývalý fotbalový útočník Petr Švancara posílil marketingové oddělení Zbrojovky Brno, svého někdejšího klubu. V nové roli se už podílí na akci "Vyprodáme Srbskou" před nedělním utkáním s mistrovskou Plzní. Na zápas se očekává největší divácká návštěva na ligovém zápase v Brně v této sezoně. Stadion v Králově Poli má kapacitu 10 785 míst, v předprodeji si zatím koupilo vstupenku okolo šesti tisíc fanoušků.

Klub společně se Švancarou už také rozpracoval projekt s názvem "Dostat Zbrojovku za Lužánky". Ve stadiu jednání je zatím přátelské utkání s Rapidem Vídeň na velikonoční sobotu 26. března 2016, po němž by měla začít demolice stávajícího fotbalového stadionu za Lužánkami.

"Nabídku jsem rád přijal, protože tato oblast mi není cizí. I když se musím některé nové věci učit. Hlavně chci být platný. Tím jsem se řídil i jako hráč. Nechci, abych byl zbytečný," řekl Švancara. "V marketingovém týmu nemá (Švancara) přesně určenou funkci. Na spolupráci jsme se domluvili už před jeho odchodem z Brna. Nyní dohodu naplňujeme," uvedl na tiskové konferenci předseda představenstva a majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

Klubový skaut i fotbalový expert České televize

Švancara se bude také podílet na vyhledávání talentů a jednání s případnými posilami. "Jeho výhodou je, že při spolukomentování pro Českou televizi přijde do neformálního styku s hodně fotbalisty. Má velký akční rádius. Manažerské kvality prokázal i při organizování své fotbalové rozlučky," dodal Bartoněk.

Právě Švancarova iniciativa oživila myšlenku návratu fotbalu za Lužánky, do kterého se zapojili i brněnští radní. Naděje na realizaci výstavby nového stadionu za Lužánkami po úspěšné rozlučce vzrostla. "Cesta je to ale delší, samotný projekt potřebuje ještě několik povolení," uvedl Švancara.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno chce proti Plzni vyprodat stadion na Srbské

Zamýšlené přátelské utkání s Rapidem by mělo mít i symbolický význam. Právě vídeňský klub byl v srpnu 1997 posledním soupeřem tehdejšího Boby Brno v pohárové Evropě na stadionu Za Lužánkami. "Jednání s Rapidem probíhají, dívám se na realizaci tohoto utkání i předzápasu legend optimisticky," řekl Bartoněk.

Pro zápas uvažuje o postavení montovaných tribun v části stadionu. Podobné by měly stát začátkem ledna v prostoru bývalého zimního stadionu při plánovaných utkáních Komety Brno v hokejové extralize pod otevřeným nebem. "Hlediště bude postaveno z mobilních tribun. S majitelem Komety Liborem Zábranským jsme kamarádi, takže nevidím problém v tom, že se po tomto zápase postaví o tři sta metrů vedle na části fotbalového stadionu," doplnil Bartoněk.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články