Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Suverénní Sparta chce v Příbrami opět vyhrát

Praha - Lídr první fotbalové ligy Sparta se bude v 9. kole nejvyšší domácí soutěže snažit prodloužit vítěznou sérii v duelu na příbramské půdě. Na programu jsou i zápasy Liberec - Dukla a malé pražské derby Žižkov - Bohemians 1905. Fotbalisté Plzně budou po sympatickém výkonu s AC Milán hrát až v neděli proti poslední Ostravě. Utkání Příbram - Sparta vysílá od 17:00 přímým přenosem ČT4 a sportživě.cz.

Ilustrační foto

Obhájce titulu prožívá zvláštní týden: vedle svátku na San Siru musí obhajovat své jméno proti týmům z chvostu ligové tabulky. Nicméně v Českých Budějovicích ani v Miláně plzeňský celek gól nevstřelil, a tak si bude chtít spravit náladu na mužstvu, které je zatím bez výhry. Navíc oba celky jsou prošpikovány hráči, kteří dříve působili u soupeře. "Musíme se vrátit k ligovým povinnostem a čeká nás navíc podobný duel jako naposledy proti Budějovicím - dobývání obrany a nebezpečné brejky soupeře. Nutno ale říct, že Ostrava je v ofenzivě silná," prohlásil plzeňský kouč Pavel Vrba, který dlouho působil u ostravské mládeže se svým nynějším protivníkem Pavlem Malurou. Ten tajně doufá, že právě na půdě mistra by se jeho svěřenci mohli konečně chytit.

Plzeň ztrácí na vedoucí Spartu deset bodů a pražský klub bude chtít neobyčejnou sérii prodloužit také v Příbrami, s níž minulý týden jednal o přestupu Tomáše Řepky. Stoper nakonec zůstal na Letné, a tak na obou stranách se skloňuje hlavně fakt, zda se Sparta dokáže na středočeský klub pořádně namotivovat. "Můžeme jen překvapit a pro Spartu to může být strašně složitý zápas z hlediska motivace," věří domácí kouč David Vavruška, který má potíže se složením základní jedenáctky. Hosté budou až několik týdnů bez Ondřeje Kušníra, který má zraněný nárt po tvrdém zákroku soupeře v derby.

Na Žižkově se půjde v sobotu večer na menší pražské derby. Pod televizní věž dorazí z nedalekých Vršovic Bohemians 1905 a s nimi také solidní divácká kulisa. "Chápu, že fanoušci nechodí do Edenu, v Ďolíčku to nejde, a tak doufám, že nám v pražském derby na Žižkově vytvoří domácí atmosféru. Televize a umělé osvětlení kluky motivuje, takže myslím, že si diváci přijdou na své," prohlásil hostující trenér Pavel Medynský. Domácí kouč Pavel Pulpit už nemá v kádru Lukáše Schuta, kterému kvůli nedostatečné výkonnosti bylo ukončeno hostování a vrátil se do Mostu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Příbram- Sparta

Loňské násilnosti a následné přerušení pohárového utkání Slavia - Olomouc je ještě v dobré paměti, ale oba kluby mají pár měsíců poté před vzájemným ligovým duelem zcela jiné starosti. Slávisté sice už nejsou před ekonomickým krachem, ale zatím jen za pochodu sehrávají nově budovaný tým a jejich fanoušci jsou z toho pořádně nervózní. Hosté mohou navenek být spokojeni se zrušením bodového odpočtu, o kterém rozhodla odvolací komise, ale Drobisze jim znovu vzalo rozhodnutí disciplinární komise a Hanáci navíc dál žijí v nejistotě, co jim přinese další fotbalový soud.

Českobudějovický Rudolf Otepka se může stát jedenáctým hráčem české ligy, který dosáhl na metu 400 zápasů v první lize. Jihočeši ale budou více myslet v Hradci Králové na to, jak uhrát body, které poztráceli v úvodu soutěže. "Klukům říkám, že pokud se budeme chtít zachránit, tak musíme dvakrát nebo třikrát vyhrát venku. Kromě Sparty, Plzně a třeba Jablonce se navíc podle mě dá v dnešní době vyhrát všude, liga je hodně vyrovnaná," tvrdí hostující trenér František Cipro.

Teplice s Mladou Boleslaví spojuje, že jde o ambiciózní kluby, které současné postavení uprostřed ligové tabulky nemůže uspokojit. "Pokud chceme zlepšit svoje postavení, musíme zlepšit koncovku," dal najevo domácí trenér Petr Rada, na co se s týmem v přípravě soustředil. Třetímu Liberci se na domácí půdě zatím příliš nedaří, což chce změnit proti Dukle, která nejen že ještě nepoznala v první lize radost z venkovní výhry, ale navíc u soupeře ještě nevstřelila branku. "Jenže na to, že je Dukla nováčkem, má spoustu bodů," upozornil domácí kouč Jaroslav Šilhavý.

Sedm ligových zápasů se bude hrát o víkendu, pondělní dohrávku obstará Slovácko - Jablonec, v němž se může jablonecký David Lafata zase o něco přiblížit vstupu do Klubu ligových kanonýrů, od kterého ho dělí už pouze čtyři góly. K 90 trefám na domácí půdě totiž přidal šest branek za Austrii Vídeň. Po devátém kole bude následovat reprezentační přestávka, národní tým čekají závěrečné zápasy kvalifikace ME.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články