Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Suveréna Čecha o fotbalovu korunu zřejmě nikdo nepřipraví

Praha - Dnes večer bude brankář Chelsea Petr Čech hlavním favoritem na vítězství v anketě Fotbalista roku, ve které útočí už na rekordní sedmý triumf, z toho šestý v řadě. Loňské vítězství obhajuje mezi trenéry Pavel Vrba a mezi osobnostmi ligy Pavel Horváth. Přímý přenos vyhlášení 49. ročníku ankety Fotbalista roku z pražského paláce Žofín sledujte od 20:30 na ČT sport.

Vítězové vzejdou z hlasování členů fotbalové akademie, kam patří kapitáni a trenéři prvoligových týmů, reprezentanti s nejméně 25 starty v národním týmu, vítězové minulých ročníků a zástupci FAČR.

Čech anketu vyhrál poprvé za rok 2005 a následně pokaždé od roku 2008. Nadvládu přerušili jen v roce 2007 Marek Jankulovski a v roce 2006 Tomáš Rosický. Právě kapitán národního týmu bude i tentokrát hlavním Čechovým konkurentem.

Vedle nich se o ocenění ucházejí také Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Tomáš Hübschman, Václav Kadlec, David Limberský, Tomáš Sivok, Radoslav Kováč a HorváthKováč s Horváthem jsou také v nominaci na osobnost ligy společně s brankářem Jihlavy Jaromírem Blažkem. Horváth vyhrál předchozí tři ročníky.

Mezi trenéry se tříleté panování nového reprezentačního kouče Vrby pokusí ukončit Vítězslav Lavička ze Sparty a Jaroslav Šilhavý z Liberce.

Na ocenění Talent roku pak kandidují sparťan Pavel Kadeřábek, Lukáš Masopust z Jihlavy a loni třetí Matěj Vydra z West Bromwiche. Zároveň se rozroste i Síň slávy českého fotbalu a cenu Lukáše Přibyla získá domácí klub, který nejlépe pracuje s vlastními fanoušky.

Moderátory večera jsou Tereza Kostková a Pavel Liška. Součástí programu budou i hudební vystoupení zpěvačky Lenny s její matkou Lenkou Filipovou, houslisty Jaroslava Svěceného a frontmana skupiny Olympic Petra Jandy.

Je nám líto, video expirovalo.
Před vyhlášením Fotbalisty roku: Vladimír Darida a Ondřej Lípa
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články