Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šuškavčevič: Černá Hora je ve výhodě, má větší individuality

Podgorica – Síla českých fotbalistů není v jednotlivých hráčích, ale v kolektivu, píše server černohorského listu Vjesti před blížícím se barážovým dvojzápasem o postup na mistrovství Evropy. Cituje také názor Darka Šuškavčeviče, který sedm let hrál v českých prvoligových klubech, že výhodu bude mít v baráži Černá Hora, a to právě proto, že má větší individuality.

Mirko Vučinič
zdroj: Getty Images

Deník mimo jiné s odvoláním na specializovaný web transfermarkt.de srovnává tržní hodnotu jednotlivých hráčů obou reprezentací, kteří by měli vyběhnout na trávník při prvním zápase 11. listopadu v Praze. Poměr je podle něj 5 : 5, respektive 5,5 : 5,5.

Černá Hora by podle toho měřítka měla být silnější na postech, na nichž hrají obránce Marko Baša, záložníci Nikola Drinčič, Simon Vukčevič a útočníci Stevan Jovetič a Mirko Vučinič. Češi mají převahu, pokud jde o brankáře Petra Čecha, zadáky Michala Kadlece a Theodora Gebre Selassieho, záložníka Jaroslava Plašila a křídlo Daniela Koláře. Jenom na jednom postu mají hráči stejnou cenu – stopeři Stevan Savič a Tomáš Sivok, kteří podle webu stojí shodně šest milionů eur.

Šuškavčevič: Baroš může rozhodnout tak jeden zápas z deseti

Takže Tomáš Rosický ani Milan Baroš nejsou papírově výhodou české reprezentace, uvádí dál deník. A podle Šuškavčeviče nejsou výhodou ani v praxi. "Rosický už není tím fotbalistou, který vezme míč a jde sám přímo na branku. Řekl bych, že nyní spíš hraje díky svému jménu než výkonu na trávníku. Podobné je to i s Milanem Barošem, který ještě může rozhodnout zápas, ale velice zřídka, podle mě tak jeden z deseti," míní Šuškavčevič.

Ve srovnání s Jovetičem a Vučiničem, kteří hrají na podobných postech, tak jdou podle transfermarkt.de "body" na stranu Černohorců. Baroš s Rosickým mají dohromady cenu 15 milionů eur, Jovetič s Vučiničem 35 milionů. "Vučinič a Jovetič jsou lepší, nebezpečnější a každopádně mladší než Baroš a Rosický. Jsou velkou výhodou Černé Hory, protože takové individuality Česko nemá," prohlásil Šuškavčevič.

Jedinou, zato velkou výhodu Vjesti přiznávají Čechům v brance. Gólman londýnské Chelsea Čech podle listu "reprezentaci pomáhá nejen hájením branky, ale svým charismatem hlídá záda celému týmu". A Šuškavčevič upozorňuje na dva další české hráče, Petra Jiráčka a Koláře. "Jiráček je rychlý, dobrý hráč. Je třeba na něj dávat pozor. A také na Koláře, který působí na pravé straně," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články