Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šural vystřílel Spartě výhru a chce do pohárů. Ale říká: Bude to těžší a těžší

Letos poprvé nastoupil v základní sestavě Sparty a hned jako kapitán. Když k tomu přidáme, že dal dva góly a Sparta vyhrála 3:0 nad Duklou, může být Josef Šural hodně spokojený. Zvlášť, když letenský celek už výhru po pěti remízách potřeboval jako sůl.

Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nevím, jestli jsme si oddechli, ale samozřejmě jsme šťastní, protože jsme to potřebovali a zvládli jsme to. Ne všechno bylo OK, ale to asi říkat nemusím. Byla tam pasáž, kterou jsme herně nezvládli, ale ubránili jsme to a výsledek je s přehledem 3:0," řekl Šural po zápase.  

A jak se dostal ke kapitánské pásce na rukávu? "Dneska jsme si řekli, že budu kapitán já. Chtěli jsme zkusit nějakou změnu, protože výsledky se nedostavily," doplnil.  

Skóre načal už ve třetí minutě hlavou po centru Srdjana Plavšiče, který ve 14. minutě přidal druhou branku. "Fantastický začátek. 'Plavča' nádherný centr, hlavička téměř do prázdné brány a druhá jeho akce hned 2:0," podotkl Šural, jenž uzavřel skóre v 80. minutě.  

Nejlepší sparťanský střelec, který v úvodu jara chyběl kvůli zlomenému prstu na noze, si v sezoně polepšil na osm ligových branek. Bleskový zásah proti Dukle mu hodně pomohl. "Každému hráči, zvlášť útočníkovi, se hraje mnohem líp, když dá z první šance a víceméně prvního doteku s míčem gól, to povzbudí. A druhý gól to byla třešnička, když jsem si to posbíral na zadní tyči," uvedl útočník.  

Sparťanům se závěr prvního a hlavně začátek druhého poločasu moc nepovedl a opět se mohli bát, že ztratí vedení. "Tím, že jsme si nenechali dát gól, tak jsme to pod kontrolou stoprocentně měli. Ale soupeře jsme druhý poločas do nějakých šancí úplně zbytečně pustili vlastními chybami," přiznal střelec.  

Svěřenci Pavla Hapala v tabulce dál ztrácejí šest bodů na kýžené druhé místo, které drží mistrovská Slavia. "Cílem pořád zůstává druhá příčka, ale každým kolem to bude těžší a těžší. Také před sebou nemáme vůbec jednoduchý los. Minimálně si chceme co nejdříve zajistit poháry, dotáhnout týmy před sebou a nehonit to v posledních dvou třech kolech," prohlásil fotbalista, který hrál v Liberci i v Brně. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články