Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šural: Jihlavu jsme ještě neodčinili, tohle byl jen první krok

Praha - Josef Šural patřil k nejlepším sparťanům ve fotbalovém šlágru proti Plzni. Nejprve se dvěma pokusy zastřeloval a pak ve 32. minutě zaznamenal hlavou vítězný gól, kterým nasměroval Letenské k výhře 2:0. Triumf nad západočeským rivalem ale bere jen jako první krok k odčinění předchozí porážky 0:1 v Jihlavě.

Josef Šural
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Od začátku jsem se cítil dobře, zastřeloval jsem se. Pořád jsem si říkal, že už to musí přijít, že to není možné. Pět zápasů jsem nedal gól, měl jsem šance, ale nic z toho. Tak jsem rád, že mi to tam konečně padlo," řekl Šural.

Přestože hlavičkoval poměrně zdálky, plzeňský brankář Matúš Kozáčik na balon nezareagoval. "Nemyslím si, že by to podcenil. Spíš ho překvapilo, že jsem na poslední chvíli předskočil obránce a umístil balon přesně k přední tyči," konstatoval šestadvacetiletý útočník.

Sparta předvedla naprosto jiný výkon než na půdě zachraňující se Jihlavy. "Nedá se říct, že bychom to odčinili. Ať chceme, nebo ne, prohrát v Jihlavě je ostuda a udělali jsme teprve první krok k tomu, abychom to odčinili," prohlásil Šural.

Vývoj duelu s Plzní mohl být zcela jiný, pokud by hostující Michael Krmenčík ve čtvrté minutě proměnil sólo. "Určitě to rozhodlo. Kdyby to proměnil, tak by se hrálo úplně jinak. To byla jedna z mála jejich šancí. Hráli jsme vysoký presink, takže oni museli nakopávat na Krmenčíka s Bakošem, což naši kluci vzadu pohlídali," řekl Šural.

Nedovedl si vysvětlit, proč Sparta herně zvládla duel s Plzní či nedávné derby na Slavii a proti slabším soupeřům to není ono. "Plzeň asi byla favoritem, byla před tímhle kolem první. Ale my jsme doma na Letné silní, ať přijede Plzeň, Slavia nebo třeba někdo z Evropské ligy. Navázali jsme na dobré výkony proti dobrým soupeřům a teď na to musíme navázat i proti soupeřům ze spodku tabulky," dodal Šural.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články