Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Superpohár může mít jen jeden. Real Madrid čeká souboj s Frankfurtem

Fotbalisté Realu Madrid a Eintrachtu Frankfurt se v Helsinkách utkají o Superpohár UEFA a zatímco Bílý balet si zahraje o prestižní trofej už poosmé, čímž bude útočit na rekordní pátý triumf Barcelony a AC Milán, německý celek čeká ve finské metropoli premiéra. Sestřih utkání souboje vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy z Olympijského stadionu sledujte od 23:55 na ČT sport.

Anglickým rozhodčím v čele s hlavním Michaelem Oliverem pomůže poloautomatický ofsajdový systém, který bude mít v soutěžích UEFA premiéru. S novou technologií se počítá i pro skupinovou fázi Ligy mistrů a její použití oznámila i FIFA pro mistrovství světa v Kataru.

Pro Real, který si zajistil rekordní 14. triumf v Lize mistrů vítězstvím 1:0 v pařížském finále s Liverpoolem, bude utkání s Frankfurtem prvním soutěžním duelem v sezoně.

"Eintracht nepatřil v Evropské lize k favoritům, přesto se mu povedlo něco výjimečného. Vyřadil i Barcelonu, když dokázal vyhrát na Camp Nou. Stejně jako my mají velkou kvalitu, bude to dobrý zápas," uvedl trenér španělských šampionů Carlo Ancelotti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Liverpool - Real Madrid

Frankfurt na úvod sezony bez problémů vyřadil z domácího poháru nováčka druhé Bundesligy Magdeburg (4:0), v ligové premiéře ale utrpěl na svém hřišti debakl 1:6 s Bayernem Mnichov. Nyní ho čeká další evropský gigant.

"Všichni se na zápas těšíme. Budeme čelit jednomu z největších a nejúspěšnějších klubů fotbalové historie. Pořádně se připravíme a zkusíme uspět," řekl trenér Oliver Glasner. Frankfurt zdolal ve finále Evropské ligy po výsledku 1:1 a 5:4 na penalty Glasgow Rangers a evropskou trofej získal po 42 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers

Eintrachtu však bude chybět lídr Filip Kostič. Srbský krajní záložník jedná o přestupu do Juventusu a s týmem neodcestoval. Smlouvu má v bundesligovém týmu ještě na rok, podle médií by ho měl turínský klub koupit za 17 milionů eur.

Oba týmy se střetnou poprvé od roku 1960, kdy se potkaly ve finále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí, předchůdci nynější Ligy mistrů. Real tehdy před historicky největší finálovou návštěvou 127 tisíc diváků zvítězil v Glasgow 7:3.

Posledním vítězem evropského Superpoháru je Chelsea, která zdolala před rokem v Belfastu 6:5 na penalty Villarreal. Po 90 minutách i prodloužení zápas skončil 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články