Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Superpohár bude řídit žena. Na duel mezi Liverpoolem a Chelsea dohlédne Frappartová

Stéphanie Frappartová se významným způsobem zapíše 14. srpna do fotbalové historie. Francouzská rozhodčí, která řídila finálový duel na mistrovství světa žen mezi Spojenými státy a Nizozemskem, bude pískat evropský Superpohár mezi Liverpoolem a Chelsea. Půjde o první významný zápas mužů pořádaný UEFA, na který byla delegována žena.

Francouzská rozhodčí Stéphanie Frappartová
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandra Tarantino

Pětatřicetiletá Frappartová před necelým měsícem rozhodovala finále mistrovství světa fotbalistek v Lyonu a její dvě asistentky jí budou pomáhat i za dva týdny v Istanbulu, kdy se o trofej utkají vítěz Ligy mistrů Liverpool a šampion Evropské ligy Chelsea.

"Potenciál ženského fotbalu nemá žádné limity. Věřím, že schopnosti a oddanost Stéphanie budou inspirací pro miliony dívek a žen v celé Evropě a ukáže jim, že každý sen se může stát skutečností," řekl šéf Evropské fotbalové unie Aleksander Čeferin.

Frappartová od dubna píská jako první žena zápasy mužů ve francouzské lize. V soutěžích UEFA se už dříve objevila Švýcarka Nicole Petignatová, jež dostala důvěru v předkolech Poháru UEFA v letech 2003 až 2009.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále USA - Nizozemsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články