Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Superclásico ve finále Poháru osvoboditelů je opět odloženo. Tentokrát na neurčito

Po sobotním útoku fanoušků River Plate na autobus fotbalistů Bocy Juniors a následném přeložení odvetného zápasu finále Poháru osvoboditelů se nebude hrát ani dnes. Vedení jihoamerické kopané rozhodlo zhruba tři hodiny před úvodním hvizdem vyhovět žádosti zástupců Bocy, kteří volali po dalším blíže neurčitém odkladu. 

Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti v Buenos Aires
zdroj: AP autor: Ricardo Mazalan

"Nechceme, aby se objevily výmluvy, že týmy neměly rovnocenné podmínky. Necháme oběma čas na zotavení," uvedl šéf konfederace CONMEBOL Alejandro Domínguez.

V sobotu při příjezdu hostujícího mužstva na stadion Monumental napadli příznivci domácího River Plate autobus kameny, kterými rozbili okna. Do autobusu se navíc dostal slzný plyn po zásahu policie.

Hráčům Bocy se dostalo rozbité sklo do oka nebo je pořezalo, jiní se nadýchali plynu a následně zvraceli. Kapitán Pablo Pérez a mladý záložník Gonzalo Lamardo museli vyhledat ošetření v nemocnici.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Poháru osvoboditelů se po útoku fanoušků odehraje v náhradním termínu

První argentinské finále Poháru osvoboditelů, jež proti sobě svedlo odvěké rivaly, mělo být velkým svátkem, ale místo toho se proměnilo v ostudu. Zastupitelé Buenos Aires navíc stadion River Plate uzavřeli kvůli překročení kapacity a ucpání východů.

Po zaplacení pokuty může být zákaz zrušen. Do hlediště mohou pouze fanoušci domácího týmu, kterých mělo dorazit 66 tisíc. Hosté již pět let z bezpečnostních důvodů na venkovní zápasy mezi oběma velkými argentinskými soky nesmějí.

První finálový duel jihoamerické obdoby milionářské Ligy mistrů skončil 2:2. Také tento zápas byl o jeden den odložen. Důvodem byl přívalový déšť, po němž byl trávník na stadionu La Bombonera pod vodou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články