Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sunderland po penaltovém dramatu přešel přes United do finále poháru

Manchester - Hráči Sunderlandu si zahrají finále anglického Ligového poháru. O jejich postupu rozhodlo střetnutí s Manchesterem United, které došlo k rozřešení až v penaltovém rozstřelu - Sunderland ho vyhrál 2:1 a čeká ho utkání ve Wembley s Manchesterem City. Ondřej Čelůstka se v utkání na straně Sunderlandu neobjevil.

Hráči Sunderlandu slaví postup do finále
zdroj: AP Photo autor: Jon Super

Pro Manchester United je dnešní neúspěch další ranou. Tým kouče Davida Moyese, jenž před sezonou nahradil legendárního Alexe Fergusona, už vypadl i z Anglického poháru a v lize je až sedmý. Zato Sunderland byl po postupu do finále v sedmém nebi - v lize je sice předposlední a bojuje o udržení, v Ligovém poháru však naváže na dosud jedinou finálovou účast z roku 1985, kdy podlehl Norwichi.

Sunderland vyhrál první semifinálový zápas s Manchesterem United 2:1, ale v odvetě byl po 90 minutách stav 1:0 pro domácí a prodlužovalo se. Hosty přiblížil postupu ve 119. minutě Phil Bardsley po chybě brankáře Davida De Gey, ale v nastaveném čase prodloužení trefou na 2:1 ještě vykřesal pro Manchester naději Javier Hernández.

Rozstřel byl festivalem neproměněných penalt, uspěli v něm jen tři exekutoři a Sunderland vyhrál 2:1.

Semifinále anglického Ligového poháru ve fotbale - odvetný zápas:

Manchester United - Sunderland 2:1 po prodl. (37. Evans, 120.+1 Hernández - 119. Bardsley), 1:2 na penalty, první zápas 1:2, postoupil Sunderland.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články