Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sudí ve Francii předvedl nevídaný blikanec, nakopl hráče a pak ho vyloučil. Sám dostal distanc

Zkrat, který předvedl rozhodčí Tony Chapron v zápase Nantes s Paris St. Germain, se jen tak nevidí. Sudí se při protiútoku PSG přichomýtl do cesty domácímu obránci Diegu Carlosovi, který jej ne vlastním zaviněním povalil. Chapron se následně po hráči ohnal nohou a ještě ho vyloučil. Francouzský svaz nyní pětačtyřicetiletému arbitrovi zastavil činnost.

Tony Chapron vylučuje Diega Carlose
zdroj: Reuters autor: STEPHANE MAHE

Domácí Carlos se v závěru utkání snažil vrátit do obrany a při sprintu k vlastní brance se evidentně nechtěně otřel o rozhodčího, který upadl. Sudí se k údivu všech ohnal po obránci nohou, nakopl ho a poté ho po druhé žluté kartě poslal ze hřiště.

Chapron se Carlosovi omluvil. "Hráč Carlos mě zasáhl. Byl jsem v šoku a ucítil jsem ostrou bolest v místech, kde jsem nedávno prodělal zranění. Následoval špatný reflex a nohou jsem se ohnal po hráči. Omlouvám se mu za toto nevhodné gesto," uvedl rozhodčí.

Čtyřiadvacetiletý Brazilec marně protestoval a prezident Nantes Waldemar Kita se v hledišti jen nevěřícně smál. "Je to vtip. Dostal jsem dvacet textových zpráv, že ten rozhodčí je snad vtip. Co chcete, abych řekl? Když řeknu příliš mnoho, budu ještě předvolán etickou komisí. Nemáme právo říct cokoliv," prohlásil Kita.

"Upřímně řečeno, celá Evropa se nám tu směje. Je to hráč, který byl faulovaný a dostane červenou kartu. Máme tu problém, je skandální vidět něco takového. Rozhodčí by měl být potrestaný na šest měsíců," doplnil prezident Nantes.

Po zápase marně očekával, že se rozhodčí za svůj zkrat omluví. "Bylo nám řečeno, že Chapron musí odpočívat a je na masáži. Takhle to prostě chodí. Je to amatérismus. Upřímně chci věřit, že to neudělal záměrně. Minimálně omluvu ale očekáváte," uvedl Kita.

Odškodnění se Nantes dočkalo i od vedení soutěže, které Carlosovi zrušilo druhou žlutou kartu. Brazilský stoper tak může nastoupit už ve středečním ligovém duelu s Toulouse, který by původně po vyloučení musel vynechat.

Podle domácího útočníka Valentina Rongiera by jeho spoluhráč dostal minimálně desetizápasový trest, pokud by se role s rozhodčím obrátily. "Reakci rozhodčího považuji za naprosto absurdní. Diego to rozhodně neudělal schválně," prohlásil Rongier.

"Zeptal jsem se rozhodčího, jak si může Diega dovolit nakopnout a on se mi odvážil říct, že uklouzl. Musel jsem se tomu smát. Doufám, že dostane trest. Musí jít příkladem a neměl by dělat takové věci," dodal Rongier.

Domácí po bizarním vyloučení přišli o závěrečný tlak a lídrovi ligy v soutěžním utkání popatnácté za sebou podlehli. Křivdu přitom svěřenci trenéra Claudia Ranieriho cítili už po hodině hry, kdy pomezní rozhodčí neuznal vyrovnávací trefu, přestože Emiliano Sala podle záběrů v ofsajdu na rozdíl od dvou spoluhráčů nebyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články