Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sudí to nezvládl. Oba góly nebyly regulérní, zlobil se Tuchel

Trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel se po vyhroceném londýnském derby s Tottenhamem (2:2) zlobil na rozhodčího Anthonyho Taylora, který podle něj uznal soupeři dva neregulérní góly. Německý kouč naopak nemá problém se svým italským protějškem Antoniem Contem, s nímž měl roztržku a oba po šlágru druhého kola anglické ligy dostali červenou kartu.

Tottenhamu na stadionu Stamford Bridge zachránil remízu až v šesté minutě nastavení Harry Kane hlavou po rohovém kopu. Předtím však Cristian Romero očividně zatahal za vlasy domácího Marca Cucurellu.

"Myslím, že oba góly byly neregulérní a v době videorozhodčího je to těžké přijmout. Mrzí mě, že to tak musím říct, ale sudí hrál hlavní roli, nikdo jiný. Ani jeden jejich gól neměl platit. Před prvním byl jasný faul na Kaie (Havertze) a hra pokračovala, Richarlison byl v jasném ofsajdu. A odkdy můžete tahat soupeře za vlasy? Tomu nerozumím a neberu to," řekl v televizním rozhovoru Tuchel, jehož výroky na adresu sudích začala vyšetřovat Anglická fotbalová asociace.

Německý trenér souhlasil s příznivci "blues", podle nichž Taylor poněkolikáté Chelsea poškodil a už by nikdy neměl pískat její utkání. Fanoušci proti němu dokonce zorganizovali on-line petici, která má už přes sto tisíc podpisů. "Nepřejí si to jenom fanoušci. Mohu vás ubezpečit, že si to myslí každý v naší kabině. Hráči vědí, co se děje na hřišti," prohlásil bývalý kouč Dortmundu nebo Paris St. Germain.

Trenéři se do sebe pustili při závěrečném podávání rukou, čímž vyvolali hromadnou strkanici mezi oběma tábory. "Myslel jsem, že když si podáváme ruku, díváme se tomu druhému do očí. On měl jiný názor. Nebylo to nutné, ale hodně věcí v tom zápase nebylo nutných," mínil Tuchel.

"Žádná nevraživost mezi námi není. Beru to jako férový souboj od nás obou. Neuráželi jsme se, nemlátili jsme se pěstmi, nikdo nebyl zraněný. Bojovali jsme za svoje týmy a byla to součást intenzivního zápasu," doplnil Tuchel.

Souboj koučů se snažil bagatelizovat i Conte, jenž domácí lavičku už vyprovokoval emotivní oslavou prvního gólu hostů. "Pokud existuje problém, je mezi mnou a ním. Myslím, že jsme si to všichni užili. Příště budu dávat větší pozor. Jenom si potřeseme rukou a vyřešíme problémy. Já zůstanu na své lavičce, on na té své," uvedl někdejší trenér Chelsea.

Naštvala ho kritika sudího Taylora. "Jak dobře víte, nikdy nemluvím o verdiktech rozhodčích. Nikdy. Když vidím, že to dělají ostatní, trošku mě to vytáčí. Ale současně tvrdím, že si každý může dělat, co chce. Já ale výroky rozhodčích v Anglii nikdy komentovat nebudu," upozornil Conte.

"Nejsem pacifista, a když vidím agresivitu, odpovídám také agresivitou. Ale neberu to jako problém. Nejdůležitější byl zápas. A byl to skvělý zápas dvou špičkových týmů. Pro nás bylo velmi důležité získat bod," dodal Conte.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články