Sudí, ten tvrdej chleba má. Čech a parťáci z Arsenalu na druhé straně "barikády"

Londýn - Do kůže rozhodčího se vžili Petr Čech a jeho spoluhráči z Arsenalu útočník Olivier Giroud a obránce Nacho Monreal. V rámci akce na podporu respektu k sudím odřídilo trio londýnského celku amatérský zápas a podle bývalého rozhodčího Marka Halseyho si nevedli vůbec špatně. "Čech ukázal, že je vůdčí typ a umí se vypořádat s tlakem," uvedl Halsey.

Fotbalisté Čech, Giroud a Monreal jako rozhodčí
zdroj: YouTube

Čech a jeho kolegové se postupně vystřídali v pozici asistenta i v roli hlavního rozhodčího. Bývalý reprezentační gólman v ní dokonce udělil červenou kartu za hraní rukou na čáře. "Pro hráče je příjemné postavit se na druhou stranu a vyzkoušet si, jak náročné je řídit zápasy," řekl někdejší brankář Sparty. "Práce rozhodčích je velmi náročná, protože čelí obrovskému tlaku," dodal Čech.

Jeho výkon ocenil i Halsey, který se s dalším bývalým sudím anglické ligy Glennem Turnerem účastnili utkání jako hráči. "Čech předvedl dvě zásadní rozhodnutí a po jednom z nich byl dokonce jeden z hráčů vyloučen," prohlásil Halsey.

Cennou zkušenost si odnesl i Monreal. "Bylo to těžké. Netušil jsem, jak velkou zodpovědnost rozhodčí mají. Během jediné vteřiny musí udělat rozhodnutí, které je pro vývoj zápasu strašně důležité," uvedl španělský obránce.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech si v přátelském zápase vyzkoušel roli rozhodčího
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články