Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sudí Královec: Čeká mě klíčový rok. Chci se poprat o EURO

Praha – Nejenom fotbalové reprezentace budou v příštím roce bojovat o účast na Euru 2016. O nominaci na vrcholovou akci se poperou i rozhodčí a jedním z těch, kteří by se na evropský šampionát rádi podívali, je český sudí Pavel Královec. "Je to můj sen," řekl Královec, jenž by tak mohl definitivně potvrdit, že patří mezi současnou evropskou rozhodcovskou elitu.

Sudí Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Vlastimil Vacek

"Úspěšné zvládnutí jarní části Synot ligy, objevit se v jarní vyřazovací části evropských pohárů a vytvořit si takovou pozici, abych měl šanci dostat se na mistrovství Evropy v roce 2016," vyjmenoval své cíle do nového roku sedmatřicetiletý Královec.

Především se chce pokusit navázat na právě končící rok, který považuje za velmi vydařený. "V mých očích rozhodčího jej beru jako rok, který jsme na trávníku zvládli bez větších konfliktů a incidentů. To je při mé práci vždycky ten nejdůležitější ukazatel a zpětná vazba," uvedl Královec. "Nebojím se říci, že jsme na domácí i mezinárodní scéně, kam pravidelně jezdíme s ustáleným týmem, válčili bez ztráty kytičky," dodal.

Ví však, že vzhledem k nominaci na ME budou rozhodovat zejména výkony v nadcházejícím roce. "Z tohoto pohledu to bude nejdůležitější a nepochybně klíčový rok. Budeme se snažit vyvarovat závažných chyb, dobře se prezentovat na domácí i mezinárodní scéně a odřídit všechny zápasy tak, jak máme," uvedl Královec. "My se o to každopádně popereme, a pokud by se to povedlo, byla by to obrovská možnost dobře reprezentovat sebe samé i celý český fotbal. Je to můj sen," dodal.

V sebevědomí mu pomáhá i to, že na mezinárodní scéně dostává na starost stále důležitější zápasy. Naposledy například duel Ligy mistrů mezi giganty Bayernem Mnichov a Manchesterem City.

"Byl to naprostý top zápas s maximální sledovaností, po němž jsme navíc sklidili příznivé hodnocení. Když jsme dostali takovou nominaci, tak můžeme doufat ve svěření dalších těžkých zápasů, protože právě takové vás posunou ještě dál. Třeba se dočkáme v některém z jarních zápasů v Lize mistrů nebo Evropské lize. Před dvěma lety jsme řídili semifinále Evropské ligy a bylo by krásné zopakovat něco podobného i teď," přál si sudí, který již figuroval mezi náhradníky na minulém ME.

Ačkoliv čeští rozhodčí mají přes zimu volnější program vzhledem k ligové přestávce, Královec se chystá svědomitě na jaro připravovat. "Ještě před koncem roku se začnu připravovat podle osvědčeného modelu s kondičním trenérem Janem Hanzlem. Začátkem února nás čekají fyzické testy na domácí půdě, ale také v rámci komise rozhodčích UEFA v Aténách. A tam už musím být adekvátně připravený před startem fotbalového jara," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články