Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sudí Clattenburg Mikela opicí nenazval, rozhodla anglická FA

Londýn - Rozhodčí Mark Clattenburg hráče Chelsea rasisticky neurážel. S tímto prohlášením dnes přišla anglická Fotbalová asociace (FA). Londýnský klub na sudího podal stížnost po říjnovém ligovém utkání s Manchesterem United. Po utkání nařkl Clattenburga za rasistický slovník záložník "blues" Ramires. Dle něj rozhodčí označil Johna Obiho Mikela za opici. Asociace ale nenašla důkazy.

"Ukončili jsme šetření údajného pochybení Marka Clattenburga, žádné disciplinární řízení s ním nepovedeme," uvedli dnes představitelé FA v prohlášení. V něm také stojí, že sám Mikel neslyšel nic. Nigerijský fotbalista Mikel i Brazilec Ramires jsou oba tmavé pleti.

Naopak se nyní asociace začne zabývat Mikelovým chováním, neboť hráč šel údajně po zápase za Clattenburgem do šatny a slovně jej napadl. Fotbalista má nyní 30 dnů na to, aby podal vysvětlení.

Clattenburg: Tahle aféra mi mohla zničit kariéru

Sedmatřicetiletý rozhodčí, který je mezi kandidáty pro mistrovství světa 2014, je rád, že má celou záležitost za sebou. "Vědět, že jste nevinný, je jedna věc, ale tohle byla příležitost, jak zničit mou kariéru," uvedl Clattenburg. "Rasismus nemá ve fotbale místo a tato zkušenost by neměla odradit ty, kteří skutečně věří, že jsou obětí zneužívání," dodal.

Případem možného rasismu se zabývala i policie, pro nedostatek důkazů však vyšetřování už dříve zastavila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články