Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Suchý: S trenérem jsem po oznámení trestu nemluvil. Doufám, že to bude OK

Praha – Poté, co v závěru kvalifikace dostal proti Nizozemsku červenou, spekulovalo se, zda kvůli případnému delšímu trestu nepřijde o mistrovství Evropy. Marek Suchý byl však celou dobu přesvědčen, že vyloučení ho o Euro nepřipraví. Věřil totiž, že za červenou kartu po faulu na Memphise Depaye dostane pouze jednozápasový trest.

Marek Suchý
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Nějaké obavy jsem měl, ale z osmdesáti procent jsem věřil, že dostanu jen jeden zápas. Navíc jak jsem si potom zjišťoval pravidla, tak bych musel udělat nějaký opravdu hrubý faul, abych dostal delší trest," řekl Suchý na srazu české reprezentace.

Právě výše trestu rozhodovala o Suchého šanci na případnou nominaci na Euro. Trenér Pavel Vrba totiž prohlásil, že účast obránce Basileje by zvažoval v případě delšího zastavení činnosti. "Komplikace to je, ale doufám, že to bude v pohodě," uvedl Suchý.

S Vrbou se prý Suchý o vyloučení bavil pouze bezprostředně po výhře 3:2 v Nizozemsku. "Po oznámení trestu už jsme to neřešili, protože jsme doufali a očekávali, že to bude pouze jedno utkání," prohlásil Suchý. "Byl to faul, jasná červená, ale stopka na dva zápasy by byla hodně přísná," dodal.

Že by mohl kvůli vyloučení přijít o Euro, si Suchý uvědomil až v šatně. "Na hřišti jsem na to nemyslel. Byla to vteřina, šel jsem tam s tím, že vypíchnu míč, ale nevypíchnul jsem ho," uvedl. "Potom jsem si ale říkal, že jsem to mohl udělat a vyřešit jinak," přidal.

Od UEFA nakonec dostal Suchý jednozápasový trest a také proto se objevil v nominaci na nadcházející přípravné zápasy se Srbskem a v Polsku. Mimo jiné se tak mohl se spoluhráči zúčastnit nahrávání písně na oslavu postupu na mistrovství Evropy. "Byla to zajímavá a nová zkušenost. Naštěstí jsme zpívali ve skupince, sám bych si na to netroufnul, protože to moc neumím," uvedl.

Nejlepším zpěvákem z národního týmu je podle Suchého obránce Sheffieldu Wednesday Daniel Pudil. "Stál jsem vedle něj a musím ho pochválit," dodal Suchý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články