Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Suchý po více než pěti letech končí v Basileji. Kam zamíří?

Kapitán Basileje Marek Suchý nevyužil nabízené možnosti prodloužení smlouvy a ve švýcarském klubu po více než pěti letech skončí. Jeho nové angažmá by mělo být v jedné z pěti nejlepších evropských soutěží.

Marek Suchý z Basileje (vlevo) se snaží zastavit centr Franca Cerviho z Benficy
zdroj: ČTK/AP/ autor: Peter Klaunzer

"Jsem klubu vděčný za více než pět nádherných let, které jsem zde mohl strávit. Vážím si také nabídky na prodloužení kontraktu, který mi Basilej předložila. I díky vynucené podzimní pauze jsem měl dostatek času přemýšlet, zvážit své další kroky s ohledem na sportovní kariéru i rodinu. Rozhodnutí opustit Basilej se nerodilo lehce, ale jsem přesvědčen o tom, že přichází ve správný čas," uvedl Suchý.

Nyní by si rád vyzkoušel novou sportovní výzvu. "Basilej pro mě nicméně zůstane druhým domovem. Vyrůstají zde mé děti, s rodinou jsme poznali spoustu skvělých lidí a celoživotních přátel. S klubem jsme zažili mnohé nezapomenutelné zápasy a velká vítězství, možnost nosit kapitánskou pásku pro mě byla v každém zápase obrovskou ctí," dodal Suchý.

Kde nakonec zkušený jednatřicetiletý bek skončí, zatím není jasné. "V tuto chvíli jednáme o angažmá v jedné z pěti nejlepších soutěží světa, jasno by mělo být v řádu nejbližších týdnů," uvedl hráčův agent Viktor Kolář.

Marek Suchý
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Reprezentační obránce dovedl Basilej v minulém týdnu k zisku Švýcarského poháru. Po finálovém vítězství 2:1 nad Thunem získal tým dvacetinásobných ligových šampionů trofej po dvou letech. V ligové soutěži skončil Suchého celek podruhé za sebou na druhé příčce s výraznou bodovou ztrátou na Young Boys Bern.

Za Basilej čtyřicetinásobný český reprezentant odehrál 223 zápasů a vstřelil 14 gólů. Odchovanec Slavie nemění klub příliš často. Kromě pražského klubu a Basileje působil už jen čtyři roky ve Spartaku Moskva.

Poslední zápas v dresu Basileje odehraje odchovanec pražské Slavie v závěrečném ligovém kole v sobotu doma proti Xamaxu Neuchatel. Před výkopem se klub a fanoušci se svým kapitánem slavnostně rozloučí.

"Je nám líto, že v Markovi ztrácíme dlouholetého tahouna a silnou osobnost na hřišti i mimo něj. Přeju mu do další kariéry jen to nejlepší," uvedl sportovní ředitel Basileje Marco Streller. Suchý opouští Basilej rok po brankáři Tomáši Vaclíkovi, jenž loni v létě po čtyřech sezonách přestoupil do Sevilly.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články