Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Suchý dal Koubkovi při premiéře vlastní gól, Darida a Kadeřábek v poháru mířili lépe

Na soutěžní premiéru v dresu Augsburgu vzpomínat v dobrém nebudou. Tomáš Koubek a Marek Suchý měli prsty ve vlastním gólu a v úvodním kole Německého poháru jejich tým nečekaně skončil po porážce 1:2 s týmem Verl ze čtvrté ligy. Do správné branky se naopak trefili Vladimír Darida z Herthy Berlín a Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a oba slavili postup.

Marek Suchý v dresu Augsburgu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Friso Gentsch

Darida s Kadeřábkem vstřelili shodně úvodní gól. První jmenovaný nastoupil za Herthu po vyléčení zranění v základní sestavě a skóroval poprvé od branky proti Němcům v kvalifikaci mistrovství Evropy před dvěma lety. Hertha porazila Eichstatt ze čtvrté ligy vysoko 5:1.

Hoffenheim měl s třetiligovým celkem Würzburger Kickers mnohem více práce a postoupil až v penaltovém rozstřelu. Po prodloužení skončil zápas 3:3, Kadeřábek vstřelil úvodní gól v 29. minutě.

Koubek se Suchým na soutěžní premiéru v Augsburgu nebudou vzpomínat v dobrém. Český gólman v deváté minutě sice vychytal únik domácího Haedera, ale míč vyrazil tak nešťastně, že balon zasáhl dobíhajícího Suchého a od něj se dostal obloukem do sítě. Koubek poté ve Verlu inkasoval v první půli ještě jednou a jeho noví spoluhráči v závěru už jen snížili na 1:2.

Sestřih utkání s vlastním gólem Marka Suchého:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články