Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Suchý by měl být do kvalifikace s Maltou v pořádku

Praha - Obránce fotbalové reprezentace Marek Suchý by měl být do pátečního zápasu kvalifikace o postup na mistrovství světa s Maltou v pořádku. Hráč Spartaku Moskva, kterého už přes týden limitují problémy s kolenem, dnes ještě sám trénoval v posilovně, ale od středy se má připojit k týmu. Další zadák Roman Hubník už trénuje bez úlev, byť jej v minulých dnech sužovala namožená třísla.

Reprezentace na tréninku
zdroj: EPA autor: Maciej Kulczynski

Kouč Michal Bílek tak zatím nemusí řešit povolání některého z náhradníků do obrany, kteří by přicházeli v úvahu, pokud by Suchý s Hubníkem nebyli k dispozici. Sám Suchý je směrem k pátečnímu utkání a svému možnému startu optimistou, třebaže trenér Bílek podle všeho pošle do hry stoperskou dvojici Tomáš Sivok, Michal Kadlec. 

Marek Suchý:

Dnes dopoledne se ale ještě nezúčastnil tréninku, na kterém se fotbalisté už začali cíleně připravovat na páteční zápas s Maltou. Věnovali se především nácviku kombinací v útočné fázi. "Věnovali jsme se tomu, jak se dostat přes obranný blok soupeře, s čímž zřejmě vyrukuje i Malta," uvedl obránce Kadlec. Vpodvečer hráče čeká sezení u videa a taktická příprava. Kouč Bílek fotbalisty ještě upozorní na chyby, kterých se dopustili v posledním přípravném utkání s Finskem při porážce 0:1.

A na řadu přijde i analýza hry Malty. Proti ní budou Češi útočit na první vítězství v kvalifikační skupině poté, co před měsícem v premiéře uhráli bezbrankovou remízu v Dánsku. Ve středu dopoledne si reprezentace naposledy zatrénuje v Praze na strahovském stadionu Evžena Rošického, pak se tým přesune do Plzně, kde v pátek Maltu vyzve.

Kadlec: Není důvod k panice, na Maltu vletíme

"Zase z toho nedělejme takovou vědu. Ano, poslední zápas s Finskem se nám nepovedl, ale hodili jsme to za hlavu. Na Maltu vletíme a ukončíme i tu sérii bez gólu. Ty čtyři zápasy bez gólu snad už konečně budou minulostí," řekl Kadlec. Zadák Leverkusenu považuje kritiku, která se na národní tým před pokračováním kvalifikace valí, za přehnanou. "Nechci hledat výmluvy, ale prostě se stalo. Navíc se stávají mnohem vážnější věci. V pondělí jsem třeba byl na křtu kalendáře postižených dětí a tam si člověk uvědomí, že fotbal opravdu není všechno...," poznamenal.

Podle Kadlece prý v národním týmu není důvod k panice. I proto, že reprezentace podle něj před měsícem na startu kvalifikačních bojů uhrála cennou remízu v Dánsku. "Situace není nijak vážná. Po mistrovství Evropy tady byla dobrá atmosféra, důležitý bod jsme získali i v Dánsku. A pak přišel zápas s Finskem... Ale i takové nepovedené se prostě někdy hrají, i když náš výkony ani přístup nebyly dobré," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články