Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Suchý a Šírl: Šampionát v Rusku je dobrou volbou

Praha - Za dobrou volbu označili někteří čeští fotbalisté přidělení pořadatelství světového šampionátu v roce 2018 Rusku. To podle nich dokáže uspořádat velkolepé a povedené mistrovství. "Myslím, že to bude super šampionát z hlediska organizace i zázemí," uvedl obránce Spartaku Moskva Marek Suchý. Tomu bude v roce 2018 třicet let a mistrovství se tak může reálně zúčastnit. Nepochybuje o tom, že Rusko zvládne pořádání turnaje na výbornou, i když největší fotbalovou akci planety bude hostit poprvé v historii.

"Lidi tu mají fotbal rádi a určitě to bude na vysoké úrovni, protože Rusko do toho vloží hodně financí a bude se chtít předvést před celým světem. Ale to se už pozná na olympiádě v roce 2014 v Soči," mínil reprezentační stoper.

Také bývalý obránce Zenitu Petrohrad Radek Šírl volbu ruské kandidatury vítá. "Přál jsem jim to. Myslím, že tu šanci měli dostat a že světu dokážou, že takovou akci tam dovedou pořádat. Udělají to velkolepě, budou chtít mít vše nej a mají k tomu veškeré prostředky," řekl Šírl.

Rusku podle něj pomohlo, že na rozdíl od protikandidátů vrcholnou fotbalovou akci ještě nepořádalo. "Anglie nebo Španělsko už šampionát alespoň jednou měly. Věřil bych tomu, že výkonný výbor opravdu volil podle toho, kde šampionát nikdy nebyl," uvedl Šírl.

"Všichni si myslí, že to je v Rusku dvacet let zpátky, ale to není vůbec pravda. Dřív takové možnosti neměli, ale teď je vidět, že východ ten západ vyrovnává," podotkl Šírl, který se možná zajede na šampionát osobně odívat. Nejraději by zavítal do svého bývalého působiště v Petrohradu, kde má do té doby vyrůst nová aréna pro 70 tisíc lidí. "Nový stadion bude mít Lokomotiv Moskva, rekonstruuje se stadion Dynama a další případně určitě dostaví," dodal.

Radek Šírl
zdroj: Zenit Petrohrad
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články