Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Suchopárek před odvetou s Islandem: Když jsme byli aktivní, měli jsme navrch. Do karet nám bude hrát i trávník

Reprezentaci do 21 let dělí krok od postupu na mistrovství Evropy, které budou v roce 2023 hostit Rumunsko a Gruzie. V barážové odvetě proti Islandu budou lvíčata hájit náskok 2:1 z pátečního duelu v Reykjavíku. Přímý přenos sledujte v úterý od 17:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Český tým otočil na Islandu výsledek po inkasovaném gólu z penalty. Ještě v úvodním dějství se trefil Matěj Valenta a zvrat dokonal po změně stran Václav Sejk.

"Odveta bude neméně náročná. Sice máme náskok jedné branky, ale bylo by hloupé jen bránit. Když jsme byli aktivní, tak jsme měli navrch. A myslím, že nám bude hrát do karet i přírodní trávník, na který jsme více zvyklí," řekl trenér Jan Suchopárek.

"Musíme na hřišti ukázat, že nejsme horším týmem, a nesmíme se rozklepat. Věřím, že ukážeme fanouškům i aktivní hru a složíme reparát z posledního zápasu v Budějovicích, kdy náš výkon proti Anglii byl ustrašený. Jsem si jistý, že náš tým má dostatek kvalit na to, abychom se prezentovali pozitivním způsobem," prohlásil Suchopárek.

Před odvetou je opatrný i kapitán Filip Kaloč. "Říkali jsme si hned po zápase, že jsme teprve v polovině. Připravujeme se úplně stejně jako na první zápas. Nic není rozhodnuté. Určitě nechceme jen bránit. V prvním zápase jsme chtěli uhrát dobrý výsledek, na který budeme moct navázat v domácím zápase. Teď už to bude jen o nás," uvedl záložník ostravského Baníku.

Na závěrečný turnaj postoupilo přímo devět vítězů skupin, s nimi Švýcarsko jako nejlepší celek z druhých míst, automaticky měly účast jistou pořadatelské země Gruzie a Rumunsko. Zbylí čtyři účastníci vzejdou z baráže.

Zatímco "lvíčata" se zúčastnila už osmi mistrovství Evropy, Island pouze dvou. Oba celky usilují o druhý start na evropském šampionátu za sebou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články