Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Suchopárek před Kosovem: Potřebujeme, abychom dotáhli dvanáctibodový cíl

Potvrdit stoprocentní vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2023 chce v domácím duelu s Kosovem trenér české reprezentace do 21 let Jan Suchopárek. "Lvíčata" mají podle něj dobré výsledky, ale jejich hra zatím ideální není. Přímý přenos utkání Česko – Kosovo sledujte v úterý od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jednadvacítka v září v Českých Budějovicích vyhrála 1:0 nad Slovinskem, 4:0 nad Albánií a ve čtvrtek v Prištině zdolala Kosovo 1:0. I proto vede neúplnou tabulku ve skupině G o tři body před Albánií.

"Cíl to byl jednoznačný, protože jsme věděli, že úvodní střetnutí pomohou k tomu, aby mužstvo nabralo zdravé sebevědomí, ale ještě těch 12 bodů nemáme. Potřebujeme, abychom to dotáhli. Určitě je to velice důležité v dalším vývoji v kvalifikační skupině. My jsme odhodlaní a věřím, že to zvládneme a že pak v listopadu potvrdíme naše ambice," řekl Suchopárek.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata zatím neprohrála a neinkasovala. Kvalifikační formu chtějí udržet proti Kosovu

"Samozřejmě je pro nás v uvozovkách povinností tyhle zápasy zvládnout se stoprocentním bodovým ziskem a vytvořit si dobrou výchozí pozici pro listopadová utkání, která hodně napoví dál o eventuálních šancích na postup," doplnil jednapadesátiletý trenér.

Ve hře reprezentace vidí prostor na zlepšení. "Výsledkově to je dobré, ale herně to úplně ideální není. Tři utkání ukázala, že mužstvo má slušný charakter, je pracovité. Co se týče herní kvality, jsou tam nějaké postupné krůčky, kterými se zlepšujeme. Ale samozřejmě máme velké rezervy a potřebujeme se neustále zlepšovat," upozornil.

"Je to nějaký začátek. Naším cílem je hrát mezi nejlepšími. A nemyslím si, že bychom zatím s nejlepšími týmy v Evropě hráli. Čekají nás daleko těžší zápasy a my se na ně musíme připravit," přidal vicemistr Evropy z roku 1996, jehož mužstvo se v listopadové části kvalifikace představí v Anglii a ve Slovinsku.

Očekává, že Kosovo bude v Českých Budějovicích hrát velmi podobně jako doma. "Jejich herní styl a rozestavení bude patrně stejné, protože se v každém duelu prezentovali dobrou hrou a vytvářeli si nějaké šance. Ať už to bylo proti nám nebo proti Anglii. Většinou to byly šance z nějakých rychlých protiútoků. Myslím, že tenhle styl Kosovu sedí, a nepředpokládám, že by hrálo jinak," zakončil někdejší obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články