Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Suchopárek o Portugalsku: Pokud zlepšíme organizaci, máme šanci uspět

Tbilisi – Vstup do turnaje jim vyšel na výbornou a proti Švédsku vyválčili tři body. Nyní na českou reprezentaci do 19 let čeká na mistrovství Evropy další velká výzva v podobě Portugalska. Tým z Pyrenejského poloostrova by měl být ještě náročnějším soupeřem, reprezentace ovšem zbraně neskládá a věří, že první triumf jim může hodně pomoci.

Čeští reprezentanti do 19 let během tréninku
zdroj: fotbal.cz autor: Ondřej Lípa

Motivace českého výběru může být o to větší, že triumf společně s případnou remízou Gruzie a Švédska by ho mohl posunout s předstihem do vyřazovací části šampionátu. Pravdou ovšem je, že na svěřence Jana Suchopárka nečeká jednoduchý úkol, jelikož i Portugalci první vystoupení na turnaji zvládli a domácí celek zdolali 1:0.

Strategie Suchopárkova výběru se však zásadně měnit nebude. Plán je i nadále hrát aktivně a neumožnit tak soupeři využití jeho zbraní v ofenzivě. "Ukázali jsme si několik nedostatků v naší hře v prvním zápase a pokud zlepšíme organizaci hry, věřím, že máme šanci uspět. Bude to hodně o nás v defenzivě, abychom si řídili hráče před námi," vypočítává taktické úkoly obránce Matěj Chaluš.

"Může to být kondičně velice náročné utkání, protože míč z jejich kopaček létá velmi rychle. Na druhou stranu i oni mají některá zranitelná místa, která se budeme snažit maximálně využít," dodává trenér českého výběru Suchopárek.

Čeští mladíci se s portugalským soupeřem utkali už dvakrát a mají mu co vracet. Podlehli mu v kategorii do 17 let a jednou také už se současným výběrem. "Ani v jednom z těch zápasů jsme podle mého názoru nebyli horším týmem. Sice máme negativní bilanci, ale věřím, že proti nim můžeme uspět," hledí optimisticky vstříc druhému duelu ve skupině záložník Michal Sadílek.

I kvůli výše uvedeným skutečnostem bude potřeba, aby český výběr dokázal rychle přepínat z obrany do útoku a dokázal tak využít soupeřovy slabiny.  "Základem bude kvalitní defenziva, ze které chceme vycházet po celý turnaj. Každý hráč má na hřišti vlastní úlohu a myslím, že si dokážeme vyhovět, takže máme určitě šanci," dodává druhý ze stoperů Alex Král.    

I pro Jana Suchopárka to může být tak trochu specifický zápas – na turnaji v Portugalsku u výběru do 19 let začínal a teď by proti tomuto soupeři mohl se svým týmem slavit postup do semifinále.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články