Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Suchopárek: Lvíčata hrála na hraně možností, góly byly zrcadlem kvality. Áčko je v elitní skupině právem

Jako povedený hodnotí úvodní cyklus kvalifikace mistrovství světa trenér devatenáctky Jan Suchopárek. Česká reprezentace podle něj ukázala, že právem patří do elitní skupiny. Naopak stříbrného medailistu z ME 1996 mrzí konec národního týmu už v základní skupině Eura jednadvacítek, což přičítá třeba absenci klasického útočníka.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Bohužel se nám bodově nepovedl poslední zápas, ale jinak si myslím, že ten kvalifikační cyklus lze hodnotit pozitivně. Zaujala mě odvaha, góly s Estonskem, vynikající výkon proti Belgii. Proti Walesu chybělo trochu štěstíčka," připomíná v rozhovoru pro ČT sport prohru 0:1 na konec trojzápasového okna.

Jednadvacítka má za sebou evropský šampionát, v němž si nepřipsala ani jeden klasický gól.

"Těch gólů je málo a odráží to momentální kvalitu hráčů. Neměli jsme prakticky žádného útočníka, alternoval tam Ondra Lingr. Ale ta situace byla taková, že hráči formu neměli a trenér se rozhodl, jak se rozhodl," prohlašuje Suchopárek k nominaci kouče Karla Krejčího.

"Myslím, že to mužstvo podalo výkon na hranici svých možností. Ve finální fázi měli problémy a na postup to nestačilo," dodává k remízám s Itálií a Slovinskem a závěrečné prohře se Španělskem.

Ženskou reprezentaci čeká v první polovině dubna dvojzápas baráže se Švýcarskem.

"Sleduju to hlavně kvůli Karlu Radovi, jsme kamarádi. Je to velký úspěch, holky mají šanci dostat se na Euro. Je to velmi těžký soupeř, ale věřím, že dokáží podat takové výkony, které pomůžou tomu, aby se na evropský šampionát dostaly," doufá Suchopárek.

Je nám líto, video expirovalo.
Můj fotbal

Bývalého vynikajícího obránce mrzí dlouhodobá situace spojená s koronavirem.

"Je to hrozně složité pro organizaci i hráče. Podstupují testy, jsou zavřeni na pokojích. Jednoduché to není, ale pro každého je to stejné a je potřeba se s tím popasovat," uvádí Suchopárek např. k problémům v rámci nominace českých hráčů z Bundesligy na utkání s Belgií.

"Ta situace je hrozně tristní. Není to otázka jen pandemie, ale i přístupu, že se zakazuje sport všeobecně. Věřím, že se blíží doba, aby se to rozvolnilo, a aby se hráči a hráčky pustili na hřiště," říká.

Lidé jsou podle Suchopárka zblokovaní. "Ale chtěli by (sportovat), tak si hledají jiné koníčky: kolo, chůze, kterými ten pohyb mohou nahradit. Je tu netrpělivost, zákazy se porušují a je to špatně, je to kontraproduktivní," myslí si někdejší dlouholetý hráč Slavie a Štrasburku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články