Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Suárez v Barceloně překonal Kubalu a říká: Jsem za to šťastný a hrdý

Dvojnásobnou radost měl po středečním vítězství 1:0 nad městským rivalem Espaňolem barcelonský útočník Luis Suárez. V 56. minutě totiž nervózní derby rozhodl a díky 195. soutěžnímu gólu se osamostatnil na třetím místě klubové historie před bývalým československým reprezentantem Ladislavem Kubalou. Uruguayský fotbalista zároveň věří, že obhájci titulu vyhrají zbývající tři zápasy a vedoucí Real Madrid ještě klopýtne.

Luis Suárez (vlevo) se raduje z gólu
zdroj: AP autor: Lalo Villar

Barcelona ztrácí z druhého místa na vedoucí Real bod, ale "Bílý balet" má k dobru páteční utkání 35. kola s Alavésem. Poté čeká madridský tým Granada, Villarreal a Leganés, zatímco svěřenci trenéra Quiqueho Setiéna narazí v závěru ligového ročníku na Valladolid, Pamplonu a rovněž Alavés.

"Nejdůležitější jsou tři body. Dál bojujeme v La Lize. Cílem je vyhrát zbývající střetnutí, ale také musíme čekat na zaváhání a bodovou ztrátu Realu," řekl Suárez.

Ve středečním nervózním a vyhroceném derby dostali červenou kartu v krátkém rozmezí okolo 50. minuty domácí Ansu Fati i hostující Pol Lozano. Espaňol po porážce sestoupil do druhé ligy po 26 sezonách mezi elitou.

"Věděli jsme, že to bude těžký duel vzhledem k situaci Espaňolu. Výborně bránili na své půlce, hráli na pět obránců, takže se nám složitě hledal prostor," konstatoval Suárez.

"Po nedělním utkání s Villarrealem jsme byli trochu unavení a bylo to znát na intenzitě našeho herního projevu," doplnil autor vítězného gólu z 56. minuty.

Zápis do historie

Třiatřicetiletý kanonýr, jenž během koronavirové pauzy doléčil operované koleno, vstřelil za poslední čtyři kola čtyři branky. V historickém pořadí barcelonských kanonýrů jsou před ním už jen César Rodríguez Álvarez s 232 soutěžními zásahy a spoluhráč Lionel Messi. Hvězdný argentinský kapitán má na kontě nedostižných 630 gólů.

"Jsem šťastný a hrdý, že jsem se stal třetím nejlepším střelcem klubu. Mám štěstí, že mohu oblékat barcelonský dres," zakončil Suárez, jenž v "Barce" působí od roku 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články