Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Suárez se po dvou letech vrací do reprezentace, svůj styl měnit nehodlá

Montevideo – Na jihoamerickém kontinentu pokračují kvalifikační boje na nadcházející fotbalové mistrovství světa. Brazílie přivítá Uruguay, do jejíž řad se vrací po delší nucené pauze Luis Suárez. Svůj styl hry měnit nehodlá, chce však hrát stejně jako v Barceloně "umírněněji".

Luis Suárez
zdroj: Reuters

Suárez nesměl nastoupit v devíti soutěžních zápasech za Uruguay kvůli tomu, že na mistrovství světa v Brazílii 2014 kousnul italského obránce Giorgia Chielliniho. Od té doby se větších incidentů v Barceloně vyvaroval, ale uvedl, že nehodlá změnit svůj agresivní styl, díky němuž se stal jedním z nejnebezpečnějších světových útočníků.

"Budu k fotbalu přistupovat stále stejně. Pořád budu běhat, napadat, hádat se, protože nikdo nemůže změnit způsob, jakým hraju," řekl Suárez před utkáním v Recife. "Ale bude to umírněnější, chytřejší, tak jako v Barceloně," dodal člen slavného útočného tria "MSN" s Argentincem Lionelem Messim a Brazilcem Neymarem.

Je nám líto, video expirovalo.
Suárez se po dvou letech vrací do reprezentace

Suárez neskrýval z návratu nadšení. "Jsem více než šťastný, že můžu být zpátky. Jsem tady proto, abych pomohl, stejně jako každý v týmu. Hodně mě těší opět kontakt s reprezentačními spoluhráči. Mluvím s nimi o všem, o všech zážitcích, které jsem nabyl během doby, kdy jsem byl pryč," prohlásil.

Uruguayský tahoun má respekt i u soupeře. "Suárez je skvělý hráč a prvotřídní střelec. Bude to pro mě veliká výzva. Ale jsem připraven ji podstoupit. Chci ten úkol zvládnout a hrdě tak nosit reprezentační dres," uvedl brankář Brazílie Alisson.

Uruguay vstoupila do kvalifikace o MS 2018 třemi výhrami ze čtyř zápasů. Dvojnásobným mistrům světa patří v desetičlenné tabulce druhé místo za dosud stoprocentním Ekvádorem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články