Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Suárez čtyřmi góly řídil výhru Uruguaye, Argentina jen remizovala

Montevideo/Buenos Aires - Fotbalisté Uruguaye stále nenašli v jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa v roce 2014 přemožitele. V pátek porazili 4:0 Chile a o všechny branky se postaral útočník Luis Suárez. Nedařilo se naopak Argentině, která i s hvězdným Lionelem Messim v sestavě pouze remizovala 1:1 s Bolívií a dovolila soupeři poprvé v kvalifikaci bodovat.

Uruguayský útočník Luis Suárez
zdroj: ČTK/AP

Uruguay si díky Suárezovu vystoupení připsala druhé vítězství a v kvalifikaci spolu s Kolumbií, která hrála 1:1 s Venezuelou, dosud neprohrála. V neúplné tabulce mají svěřenci trenéra Óscara Tabáreze sedm bodů, následuje Kolumbie, Argentina, Paraguay a Venezuela se čtyřmi.

"Chtělo se mi brečet, žaludek jsem měl jako na vodě," popsal pocity po čtyřgólovém vystoupení Suárez. "V Ajaxu jsem jednou nebo dvakrát čtyři góly už dal. Ale v reprezentaci je to poprvé. Mám velkou radost," přidal. liverpoolský útočník.

Chile do zápasu nastoupilo ve stínu incidentu z minulého týdne, kdy čtveřice reprezentantů porušila večerku a vyrazila popíjet do města. "Co se stalo, nemá se zápasem nic společného, je to uzavřená kapitola. Prostě jsme hráli špatně," prohlásil brankář Claudio Bravo.

Argentina pouze remizovala

Argentina nedokázala porazit Bolívii podruhé za sebou, v červnu se stejným soupeřem v úvodním zápase mistrovství Jižní Ameriky uhrála také remízu 1:1. "Víme, že doma bychom neměli ztrácet body. Bolí to," řekl Messi. "Zkomplikovali jsme si to a teď musíme uhrát dobrý výsledek v Kolumbii," připomněla barcelonská hvězda úterní zápas.

Messi si po utkání postěžoval na rozhodčího, který Argentině neuznal v prvním poločase gól Gonzala Higuaína. Útočníka Realu Madrid poslal do šance navzdory faulu Messi, sudí však neponechal výhodu a těsně před Higuaínovou trefou zapískal. "Všechny nás to překvapilo. Kdybychom dali první gól, zápas by vypadal úplně jinak," řekl Messi.

Hosté se vedení v Buenos Aires ujali v 55. minutě, kdy se trefil Marcelo Martins a zaznamenal první branku bolivijského týmu v Argentině od roku 1996. Domácí trenér Alejandro Sabella okamžitě po obdržené brance poslal na hřiště Ezequiela Lavezziho, který se mu o čtyři minuty později při svém druhém dotyku s míčem odvděčil vyrovnávací brankou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články