Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Stý gól Ronalda body nepřinesl. Vydra zařídil výhru, West Ham padl v poslední minutě

Fotbalisté Arsenalu porazili v 34. kole anglické ligy doma 3:1 Manchester United. "Rudým ďáblům" nepomohl ani jubilejní stý gól Cristiana Ronalda v Premier League a po další porážce se jim vzdaluje postup do Ligy mistrů. Čtvrtí "Kanonýři" jsou před United o šest bodů, navíc mají zápas k dobru. Snový zápas odehrál útočník Gabriel Jesus, který nastřílel čtyři branky při výhře vedoucího týmu tabulky Manchesteru City 5:1 nad Watfordem. Druhý je stále o bod Liverpool, jenž porazil v městském derby Everton 2:0. Matěj Vydra rozhodl gólem o zlatých bodech pro zachraňující se Burnley při výhře 1:0 nad Wolverhamptonem. West Ham se Součkem a Coufalem v sestavě podlehl 0:1 Chelsea gólem v 90. minutě, kdy už hráli v deseti.

Granit Xhaka z Arsenalu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Stefan Wermuth

Po debaklu 0:4 na hřišti Liverpoolu zůstal pouze na lavičce kapitán Manchesteru United Maguire, už ve třetí minutě ale chyboval ve vápně jiný stoper Varane a z následné akce otevřel skóre Tavares. Ve 32. minutě zvýšil z penalty Saka, strhující první poločas plný šancí ale gólově uzavřel Ronaldo, který si před bránou našel Matičův centr a z voleje zakončil.

Hvězdný Portugalec se stal prvním hráčem v historii, který nastřílel sto branek v Premier League i španělské La Lize. Magickou metu pokořil jako čtvrtý hráč United, vedle něj mají na kontě přes sto ligových branek Ryan Giggs, Wayne Rooney a Paul Scholes.

Srovnat mohl po necelé hodině hry Fernandes, kterému Ronaldo přepustil pokutový kop, portugalský špílmachr ale nastřelil jen tyč. "Cristiano mi říkal, že se na penaltu zkrátka necítí a že by bylo lepší, aby ji kopal Bruno," vysvětlil na tiskové konferenci trenér Ralph Rangnick. Ronaldo se v těchto dnech vyrovnává s úmrtím jednoho z novorozených dvojčat a poslední ligový duel vynechal.

Chvíli po Fernadesově neúspěšném penaltovém pokusu vyrazil Ramsdale na brankovou konstrukci Dalotovu ránu zblízka, a tak pojistil výsledek na druhé straně trefou ze střední vzdálenosti Xhaka.

United prohráli čtvrté venkovní utkání v řadě, což se jim stalo naposledy před 41 lety. Na čtvrté "Kanonýry" ztrácejí už šest bodů, navíc odehráli o jeden zápas víc. O dva body za Arsenalem je po bezbrankové remíze s Brentfordem pátý Tottenham.

Gabriel Jesus si do dnešního zápasu připsal v tomto roce jediný ligový gól, proti předposlednímu Watfordu si to ale bohatě vynahradil. Pětadvacetiletý Brazilec se v úvodu dvakrát skvěle zorientoval před bránou a hattrick završil krátce po změně stran z penalty, kterou sám vybojoval. Mezitím se trefili ještě jeho spoluhráč Rodri a na druhé straně Kamara.

Čtvrtý zásah Jesus přidal v 53. minutě po zpětné přihrávce De Bruyneho, autora dvou gólových asistencí. "Citizens" navýšili náskok v čele na čtyři body před Liverpoolem, který čeká duel 34. kola proti Evertonu v neděli.

Brazilcům vděčil za jasné vítězství i Newcastle, kterému zařídili triumf 3:0 na stadionu posledního Norwiche dvougólový Joelinton a Guimaraes. "Straky" se po čtvrté výhře v řadě vyšvihly na deváté místo.

Vydra dal v sezoně druhý gól a zařídil tři body

Devětadvacetiletý Vydra, který vynechal část sezony kvůli operaci tříselné kýly a následnému zranění lokte, se prosadil podruhé v této ligové sezoně. V utkání nejprve obdržel po půl hodině hry žlutou kartu. V 62. minutě si naběhl na Weghorstovu přihrávku a překonal brankáře Sá.

"Poprvé jsem v sezoně skóroval na hřišti Chelsea a byl to důležitý gól. Tenhle je ale ještě důležitější. Není však důležité, kdo se trefí, musíme hlavně vstřelit víc branek než soupeř a získávat tři body," řekl Vydra po utkání BBC.

Českého útočníka o devět minut později nahradil na hřišti Lennon. Burnley cenné vítězství udrželo a bodovalo v lize potřetí za sebou. "Posledních deset minut jsem byl hodně nervózní. Odpočítával jsem čas a modlil se, abychom to dotáhli. Mám z téhle výhry radost," doplnil Vydra.

Fotbalisté West Hamu s Chelsea drželi až do samého závěru bezbrankový stav. V 86. minutě navíc brankář Fabiański zneškodnil pokutový kop Jorginha po předchozím faulu Dawsona na Lukakua. O čtyři minuty později ale rozhodl o triumfu "Blues" americký útočník Pulisic .West Ham nevyhrál v lize potřetí za sebou a zůstává sedmý, Chelsea je třetí.

Liverpool měl doma proti Evertonu drtivou územní převahu (83 procent držení míče), přesto se proti pozorné obraně soupeře nedokázal více než hodinu prosadit. Až v 62. minutě se trefil po Salahově centru hlavičkující Robertson. Pět minut před koncem zpečetil vítězství Origi. "Reds" neprohráli v lize počtrnácté za sebou a pět kol před koncem dál živí naději na titul.

Brighton doma ztratil dvoubrankový náskok a remizoval se Southamptonem 2:2. Obě branky hostů vstřelil Ward-Prowse.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Arsenal - Manchester United 3:1 (3. Tavares, 32. Saka z pen., 70. Xhaka - 34. Ronaldo), Leicester - Aston Villa 0:0, Manchester City - Watford 5:1 (4., 23., 49. z pen. a 53. Gabriel Jesus, 34. Rodri - 28. Kamara), Norwich - Newcastle 0:3 (35. a 41. Joelinton, 49. Guimaraes), Brentford - Tottenham 0:0, Brighton - Southampton 2:2 (2. Welbeck, 44. vlastní Salisu - 45.+4 a 54. Ward-Prowse), Burnley - Wolverhampton 1:0 (62. Vydra), Chelsea - West Ham United 1:0 (90. Pulisic), Liverpool - Everton 2:0 (62. Robertson, 85. Origi), Crystal Palace - Leeds 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články