Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Střížkov zpět do ligy? Podle Kapra to není vyloučené

Praha – Střížkovské "Bohemce" chybí stadion i větší fanouškovská základna. Přesto hraje na špici druhé ligy a na první Ústí nad Labem ztrácí pouhých šest bodů. Majitel Bohemians Praha Karel Kapr dříve deklaroval, že o postup do nejvyšší soutěže nestojí. Nyní svá prohlášení mírní. "Momentálně postup neplánujeme, ale situace se do jara může změnit," řekl Deníku Sport.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Střížkovu zatím chybí větší finanční zajištění a zejména stadion, Kapr ale naznačuje, že oba problémy jsou řešitelné. "Přihlásilo se nám několik lidí, kteří jsou ochotni nám pomáhat," poznamenal k finanční situaci klubu.

Se stadionem je to složitější, ve hře je hned několik variant. Strahov, kde tým Bohemians Praha hrál v jeho poslední prvoligové sezoně, prý nepadá v úvahu. Pokud by však sestoupili z ligy Bohemians 1905, do úvahy by přišel stadion v Edenu. "Sestup jim ale nepřeju," upozorňuje Kapr.

Další variantou je stadion na Žižkově. "Nejdřív by nás musel někdo oslovit, k čemuž zatím nedošlo. Ale možné to je, vždyť už u nás hráli. Záleželo by na podmínkách," připouští žižkovský šéf Luděk Vinš.

Cesta do první ligy by mohla být ještě snazší o fakt, že vedoucí Ústí nad Labem také nemá odpovídající stadion a oproti slibům se v severočeské metropoli ani nezačalo s rekonstrukcí starého. "Nabídli se nám noví sponzoři, tak o tom začínám přemýšlet. Ale uvidíme až po sezoně," říká opatrně Kapr.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články