Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Střet velikánů. Bayern přijíždí na San Bernabeu

Madrid - Třikrát neúspěšný semifinalista proti loňskému vítězi: Real Madrid se napočtvrté pokusí postoupit do finále, v cestě mu však stojí Bayern Mnichov. Zřejmě nejlepší mužstvo světa vyráží na stadion San Bernabeu s respektem, avšak i vědomím vlastní síly. Navíc trenér Pep Guardiola soupeře velmi dobře zná ze svého působení ve španělské lize. Přímý přenos utkání sledujte od 20:30 na ČT sport.

Sport
zdroj: ČT4

Realu se v minulých sezonách nedařilo uniknout semifinálovému konci. V minulé sezoně vypadl v semifinále s Dortmundem, o rok dříve právě s Bayernem na pokutové kopy a v roce 2011 s Barcelonou vedenou tehdy ještě Pepem Guardiolou. A Guardiola se nyní bude snažit potvrdit svou velmi dobrou bilanci v zápasech s Realem: Barcelona pod jeho vedením prohrála s madridským velkoklubem jen dvě z 15 utkání. "Nikdy jsem ale na San Bernabeu nejel s pocitem, že jsem favorit. Je to velký tým, který si zaslouží uznání a respekt. Vždy jde o těžkého protivníka a je tomu i tentokrát," řekl nicméně Guardiola.

Oba celky se pyšní v Lize mistrů velmi dobrou formou. Real prohrál jediný z posledních 10 zápasů a s 32 góly je nejofenzivnějším týmem této sezony. Bayern pak prohrál dokonce jen jednou z posledních 15 zápasů. Od předčasného zisku německého titulu se však hráči Bayernu potýkají s menším úpadkem formy a v dubnu prohráli hned dvě ligová utkání. Proti Realu však chtějí potvrdit svoji evropskou nadvládu. "Zisk titulu nás dostal z rytmu, v tom má Real trochu výhodu," mínil Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Real Madrid - Bayern Mnichov

Philipp Lahm, kapitán Bayernu: "Ve středu ukážeme, že v důležitých zápasech se naše výkony zvedají. Každopádně nyní jsou šance obou týmů vyrovnané a uvidíme, kdo to na hřišti zvládne lépe. Pokud každý z nás nevydá maximum, tak jsme bez šance."

Real spoléhá na to, že se po zranění vrátí do sestavy Cristiano Ronaldo, který v pondělí již naplno trénoval. Nejlepší fotbalista světa za rok 2013 se pokusí rozšířit sbírku 14 gólů v této sezoně LM a vytvořit nový rekord soutěže. S jeho návratem ještě zesílí brejková hra Realu. "Společně s Dortmundem má Real nejlepší brejky na světě. Pokud se nám nepodaří udržet na uzdě Garetha Balea a Ronalda, tak jsme mrtví," tuší trenér Guardiola.

Sport
zdroj: ČT4
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články