Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stramaccioni opět do akce? Italský kouč by mohl v Udinese vést Baráka s Janktem

Po neúspěšném působení ve Spartě by kouč Andrea Stramaccioni mohl najít brzy nový klub. Ve spojitosti s dvaačtyřicetiletým trenérem se mluví o Udinese, kde má namále Massimo Oddo. Tým, ve kterém působí Jakub Jankto a Antonín Barák, prohrál už devětkrát v řadě a o brzké změně by mělo rozhodnout střetnutí s Neapolí.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Angažmá ve Spartě Andreovi Stramaccionimu vůbec nevyšlo. Nekvalifikoval se do Evropské ligy, do týmu se mu nepodařilo zapracovat ideálně zahraniční posily a předváděná hra měla k ideálu daleko. Nevýrazné výkony ho v březnu stály místo.

Přes nevydařené působení na Letné, které navázalo na nepovedenou anabázi v řeckém Panathinaikosu, by mohl italský trenér už po dvou měsících najít novou práci. A překvapivě v týmu, kde již dříve působil – v Udinese.

Celek ze severovýchodní Itálie se dostal do obrovské krize, z níž se není schopný dostat. Kouč Massimo Oddo zkouší různě točit sestavu, jenže ani to černobílým nepomáhá a v lize prohráli devětkrát v řadě. Na výhru pak čekají o duel víc, což řečí data znamená, že tři body do té doby solidně hrající celek bral naposledy 28. ledna v Janově.

Oddo, v jehož kádru výraznou roli zaujímají i čeští reprezentanti Antonín Barák a Jakub Jankto, tak podle italských médií dostal ultimátum. Buď Udinese porazí druhý tým tabulky Neapol, nebo lavičku opustí.

A favoritem na uvolněný post by mohl být právě Stramaccioni. Charismatický kouč je podle známého italského novináře Gianlucy Di Marzia oblíbencem syna majitele Gina Pozza a mohl by se stát už třetím lodivodem Udinese v sezoně. Jako první dostal padáka Luigi Delneri.

Pro Stramaccioniho není Udinese neznámým prostředím. Působil zde v sezoně 2014/15, přes dobrý start však skončil s týmem v ročníku až na šestnácté pozici, což pro něj znamenalo i kvůli nedobrým vztahům v kabině předčasný konec.

V Itálii se píše, že je klub s trenérem v kontaktu, ale k dohodě zatím nedošlo. Stramaccioni navíc není v pozici, že by nabídku musel bezpodmínečně přijmout, jelikož jeho kontrakt se Spartou běží až do roku 2019.

Jestli Stramaccioni ale nakonec vábení bývalého klubu vyslyší, by mohlo být jasné už během pár hodin. Udinese hraje už ve večerních hodinách a moc velké šance nemá. Nejenom kvůli formě, ale i bilanci. S Neapolí prohrálo poslední čtyři střetnutí.

Zdroj
Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články