Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stramaccioni o vyřazení: Je to okamžik, kdy se narodila nová Sparta

Praha – Všechno špatné může být k něčemu dobré. V to věří italský trenér Sparty po vyřazení jeho týmu ve 3. předkole Evropské ligy. Andrea Stramaccioni je přesvědčený, že neúspěch může fotbalistům Sparty pomoci. Podle kouče se na čtvrteční večer bude jednou vzpomínat jako na okamžik, kdy se narodila nová Sparta.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Na Letnou přišlo v létě deset nových fotbalistů i trenérský štáb včele se Stramaccionim. Zatím to však přineslo jen chaotické výkony, po kterých Sparta prohrála úvodní duel v Bělehradě 0:2 a domácí odvetu ztratila 0:1.  

"Jsem zklamaný, ale věřím tomuhle týmu. Teď musíme být silní a věřit tomu, co děláme," prohlásil na tiskové konferenci Stramaccioni, pod jehož vedením Sparta ve třech soutěžních zápasech dvakrát prohrála a jednou remizovala. "Když se daří, tak jde všechno samo, ale v těžkých chvílích, jako je tahle, se tvoří tým a charakter," přidal. "Je to o lidské síle a kolektivu hráčů, aby se podrželi. A já tomu stoprocentně věřím a jsem si jistý, že jednou si na tenhle večer vzpomeneme jako na okamžik, kdy se narodila nová Sparta," prohlásil bývalý kouč Interu Milán nebo Panathinaikosu Atény.  

Mátožnou hru pražského celku v odvetě oživil až příchod Tomáše Rosického v 66. minutě, podle Stramaccioniho ale bývalý reprezentační kapitán nemohl jít na hřiště dřív. "Může hrát jen třicet minut. Není to moje rozhodnutí, ale rozhodnutí lékařů," uvedl.  

"Ben Chaim může hrát poločas a Lafata proti Bohemians 1905 odehrál devadesát minut, takže jsem nasadil čerstvého Janka," řekl o dalších hráčích, kteří po příchodu na trávník po přestávce hru Sparty zvedli.  

Rosický nastoupil do druhého zápasu ve čtyřech dnech a italský kouč je přesvědčený, že se blíží okamžik, kdy bude moci hrát v základní sestavě. "Tomáš je ideální pro propojení rozehrávky a útoku. Útočníci a záložníci díky němu vyrostli o padesát, šedesát procent," sdělil. 

Komu se naopak nedaří, je rakouský útočník Marc Janko, kterého při střídání za Lafatu vyprovázel ze hřiště pískot. "Je lepší, než dneska ukázal. Nebudeme ho soudit po jednom zápase. Není to Marc, jakého všichni známe, ale počkáme si na něj," uvedl Stramaccioni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články