Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Straku čeká další záchranářská mise, tentokrát se upsal Michalovcům

Nového zaměstnavatele má fotbalový trenér František Straka. Pětašedesátiletý stratég se pokusí zachránit Michalovce v nejvyšší slovenské soutěži. U předposledního týmu ligové tabulky nahradí odvolaného Petera Struhára. Informoval o tom server Šport.sk.

František Straka
zdroj: TASR/Profimedia

Straka se vrací do slovenské ligy v podobné situaci, jako když před rokem přebíral Trenčín. Ten se na konci března rovněž nacházel na předposlední příčce, pod vedením zkušeného českého kouče ale uhrál v osmi zápasech 14 bodů a obsadil devátou pozici. Klub nicméně Strakovi neprodloužil smlouvu.

Michalovce získaly v aktuálním ročníku jen šest bodů a stejně jako poslední Zlaté Moravce ve 20 zápasech nezvítězily. Opět je tak čeká skupina o záchranu. Poslední celek slovenské nejvyšší soutěže sestupuje přímo o patro níž, předposlední tým sehraje baráž proti druhému mužstvu tabulky druhé ligy.

Bývalý reprezentační obránce Straka před angažmá v Trenčíně trénoval naposledy druholigový Třinec. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie. V lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Trénoval rovněž Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články