Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Straka po prvním tréninku: Udělám, co budu moct

Praha – František Straka dopoledne poprvé trénoval s fotbalisty Slavie. Ty dostal po poměrně nestandardní tiskové konferenci včera na starost a hned se začaly dít věci. Straka se však těžké mise nebojí. "Myslím si, že ti, co mě budou chtít vnímat, tak mě budou vnímat. S tím počítám," řekl v krátkém rozhovoru po tréninku.

František Straka s Lukášem Jarolímem
zdroj: ČTK

"Znovu se opakuju – profesní záležitost. To je můj džob a já udělám s atmosférou, co budu moct," uvedl Straka, proč tuhle roli vzal. Nebude to mít jednoduché. Kovaný spřízněnec Sparty se ráz na ráz ocitl na druhém břehu. A fanoušci mu to dávají pěkně sežrat. Těm slávistickým chce ale odpovědět lepšími výkony Slavie. Klub má totiž po devíti kolech jenom devět bodů a je až třináctý.

Na tréninku se nejdříve všichni hráči semkli a Straka pronesl motivační projev. Chce táhnout za jeden provaz a hlavně, zapojit se musí každý. Podle někdejšího trenéra Sparty, Plzně nebo Teplic je totiž úplně jedno, zda je hráč zraněný, nebo hrající.

Poté už se hráči rozcvičovali a Straka si některé z nich vzal stranou, aby si s nimi pohovořil nebo jim promluvil do duše. Týkalo se to hlavně opor klubu – třeba Stanislava Vlčka, Kamila Čontofalského nebo Lukáše Jarolíma. S ním debatoval hned dvakrát a dalo se vyčíst, že s
ním počítá jako se základním pilířem týmu. "Myslím, že takhle nějak mi to reprodukoval," podotkl Jarolím. Ani on nechtěl příliš konkretizovat, co s novým trenérem probírali. "Určitě to bylo o situaci, která tady je. Týkalo se to sportovní stránky, co se týče taktiky a fotbalu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Straka poprvé trénoval Slavii

"První pocity a dojmy jsou velice, velice pozitivní, poněvadž se to utkání včera s Olomoucí vyhrálo (1:0) a na hráčích je to vidět. Určitě cítí, že je tady na víc. Chtějí něco dokázat, chtějí pracovat a určitě nejsou spokojení s tím, kde momentálně jsou. To mě velice těší a udělám maximum k tomu, abychom šli touhle cestou," dodal Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články