Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Straka jede: Slavia otočila zápas s Plzní, vyhrála potřetí za sebou

Praha - Fotbalisté pražské Slavie v duelu 13. kola první ligy předvedli velký obrat s mistrovskou Plzní a po výhře 2:1 slaví třetí vítězství v nejvyšší soutěži za sebou. Plzeň tak v lize po sedmi zápasech přišla o neporazitelnost a na vedoucí Spartu ztrácí na třetím místě devět bodů. Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli už třetí zápas za sebou - tentokrát proti Dukle - a to je v tabulce posunulo na třetí místo. A dvě penalty v samém závěru hodně zamíchaly s průběhem zápasu mezi Teplicemi a Slováckem.

V první desetiminutovce měli velké šance Bakoš s Pilařem, uspěl však až ve 28. minutě Kolář, který po kličce Latkovi precizně poslal míč k bližší tyči. Kdyby vzápětí Kolář svůj gólový zápis zopakoval po vzorové kombinaci s Limberským a Bakošem, Slavia by možná už těžko hledala odpověď.

Kouč František Straka o výhře Slavie:

"Tři body ze zápasu s Plzní pro nás jsou nesmírně cenné a vážím si toho, jak hráči k zápasu přistoupili. Začátek se nám nepovedl, byli jsme zbytečně pasivní a Plzeň ukázala svoji sílu. Ale kluci nesložili zbraně, i když prohrávali. Za to jsem moc rád, hrábli si na dno."

Plzeňany Kolářovo selhání hodně mrzelo. Vzápětí se totiž prosadili z první povedené akce i domácí, když Milutinovičův pas za obranu zužitkoval Pospěch. Z něj se stal strůjce obratu: pět minut před poločasem obloučkem vyzval ke skórování osmnáctiletého mladíka Hurku, který si ranou pod břevno po dvou týdnech zopakoval gólový zápis v domácím utkání Slavie.



Když "sešívání" zápas otočili, Plzeň stála před výzvou rozvracet semknutou obranu. Po pasech svého kapitána Horvátha nebyli daleko od vyrovnání Pilař s Bakošem. V 80. minutě po Horváthově rohu rozpoutali hosté před brankou Čontofalského velký závar, ale Ďuriš míč do branky nedostal. A těsně po něm ani Bakoš, jehož hlavičku vytáhl znovu slávistický brankář. I on tak měl velký podíl na tom, že Slavia poprvé od února 2009 a po čtyřech zápasech po sobě Plzeň porazila.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:1 (2:1) Branky: 33. Pospěch, 40. Hurka - 28. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Košec. ŽK: Nitrianský, Latka, Jarolím - Bakoš. Diváci: 8 545.

Domácí začali náporem, ale bez gólového efektu. Naopak Dukla se prosadila hned z první vážnější šance a ukázala, že jako nováček nehraje venku nijak ustrašeně. Ve 20. minutě Malý s Bergrem rozehráli roh nakrátko, centr do vápna prodloužil Švejdík na Lietavu a slovenský kanonýr zblízka snadno zakončil.

Svěřenci trenéra Koubka kontrovali dalšími šancemi, ale stoper Johana dvakrát po rohu pálil vedle. Ve 43. minutě se domácí marně dožadovali penalty po zákroku na Kuliče, ztratili koncentraci a z protiútoku běžel sám na branku Berger. Gólman Miller však jeho střelu vyrazil a vzápětí domácí vyrovnali. Po rohu v pádu dotlačil míč do branky Chramosta a dal tak svůj už sedmý ligový gól v sezoně.

Druhá půle odstartovala opět příležitostí Dukly, ale Markovič zblízka hlavičkoval jen do břevna. V 56. minutě už šli domácí do vedení, po rohu hlavičkoval Rolko, brankář Rada sice míč vyrazil, ale jen před vysokého stopera a Rolko napodruhé nohou skóroval. Dukla postupem času ve snaze vyrovnat otevírala svou obranu a domácí hrozili z protiútoků. Na 3:1 zvýšil až dvě minuty před koncem Kulič. Boleslavský kapitán dostal přihrávku od Štohanzla na levou stranu pokutového území a trefil se přesně ke vzdálenější tyči.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:1 (1:1) Branky: 45. Chramosta, 56. Rolko, 88. Kulič - 18. Lietava. Rozhodčí: Hrubeš - Lhoták, Kocián. ŽK: Ščuk - Gedeon. Diváci: 4 047.

Mezi 15. a 38. minutou proletělo okolo teplické branky celkem šest střel, z nichž ta nejnadějnější po gólu přímo volala. Domácí stoper Petr Lukáš nezachytil oblouček za obranu, kde už číhal jeho jmenovec Jan, ale těsně minul.

Teplice nebyly v pohodě, ale i z herní křeče vykřesaly šanci - po sérii nepovedených odkopů přišel dlouhý míč na Mahmutoviče, který si rukama odtlačil stopera Trousila a najednou pelášil z levé strany na brankáře Filipka, jenže trefil jen jeho nohy. Bosenský střelec se však ještě před přestávkou přece jen prosadil a parádní křížnou střelou trefil horní růžek branky.

Po přestávce mohli domácí náskok pojistit. Jenže šance zůstaly nevyužity a tři minuty před koncem přišel trest. Ondřejka byl faulován, sám si postavil míč k přímému kopu, trefil sice jen zeď, stojící přesně na hranici šestnáctky, rozhodčí Adam však ukázal nekompromisně na značku penalty. Střídající Volešák si zkušeně počkal na pohyb brankáře a poslal míč s přehledem k levé tyči.

Slovácko po gólu zalezlo do hluboké defenzivy, což se mu nevyplatilo. Tepličtí se v zoufalém náporu už v nastaveném času dočkali odměny. Kubáň zatáhl za dres Vondráška, uviděl červenou kartu a sudí opět ukázal na penaltu. Mahmutovič s ní naložil stejně dobře jako Volešák.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0) Branky: 44. a 90.+1 z pen. Mahmutovič. - 87. Volešák z pen. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Štěrba. ŽK: Smejkal - Kubáň. ČK: 90.+1 Kubáň (Slovácko). Diváci: 3 012.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články