Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Straka fanouškům: Nezatracujte Slavii, tým potřebuje vaši podporu

Praha – Velkou vlnu nevole vyvolalo slávistické angažmá bývalého obránce a posléze trenéra Sparty Františka Straky. V situaci, kdy fanoušci obou klubů chystají různé protestní akce, se nový kouč "sešívaných" snaží mírnit emoce. Slavia je podle něj mužstvo s charakterem, jen je ho potřeba nastartovat k dobrým výkonům. Lídry týmu by měli být Martin Latka a Lukáš Jarolím, řekl nový kouč červenobílých v pořadu Na slovíčko.

František Straka
zdroj: ČT4

"Jsem profi kouč, mám právo na práci a rozhoduji o tom, kam půjdu," prohlásil Straka. Sparťanům vzkazuje: "Respektujte tento krok, který je vyloženě profesní. Jsem profík se vším všudy a profesní práci budu dělat na plný pecky."

Fanoušky v novém působišti prosí o podporu. "Chtěl bych poprosit fanoušky, aby tým nezatracovali, aby mu byli naklonění v těžkých situacích, které tu jsou. Tým potřebuje vaši podporu. To, co jsem viděl, že jste schopni udělat – krásnou atmosféru na stadionu –, to je přesně to, co nynější situace potřebuje," uvedl Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko s Františkem Strakou

K příznivcům si chce Straka proklestit cestu úspěchem. "Co je koncepční práce? Jestli nebudete mít výsledky, celá koncepční práce je vám na nic. Musím se postarat jen o jednu věc, a to jsou výsledky. A ty možná nakonec budou k tomu, abych si našel cestu ke slávistickým fanouškům," uvedl Straka, aniž by však hranici úspěšnosti blíže specifikoval.

František Straka:

"Slavia je dnes jiná, je zdravá a já se ji pokusím znovu nastartovat."

Mužstvo má vést Latka s Jarolímem

Lídrem se podle Straky musí člověk narodit. A ve Slavii jsou podle něj dvě velké osobnosti schopné vést tým k vítězstvím – Martin Latka a Lukáš Jarolím. "Jsou to hráči, kteří mají obrovské zkušenosti, byli venku, jsou to slávisti, lidi, kteří mají obrovské charisma. Musejí to jen převést na hřiště," přeje si velký motivátor. "Je to tým, který potřebuje nastartovat a motivovat. Slavia má velice dobrý tým mladých hráčů. Když se kádr doplní a uzdraví, když lídři půjdou na hřiště, tak její síla bude úplně jiná. Slavii chci dát své nadšení," uvedl trenér, který po prvním tréninku věří, že hráči jsou na jeho straně. "Je to tým, který má charakter. Když se ten tým semkne, bude chtít něco dokázat, a když to dokážu přenést na hráče, tak by to nemuselo být špatné," zdůraznil Straka.

Straka vzal nové angažmá také proto, že cítil velkou oporu ve vedení Slavie. S majitelem klubu Alešem Řebíčkem se ostatně dobře zná ještě ze svého angažmá z Teplic. "Je to obrovská zodpovědnost vůči všem, kteří mi tu možnost dali, ať už je to Aleš Řebíček, nebo Miroslav Platil," dodal Straka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články