Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Straka chce k nároďáku Moralese

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace František Straka už má jasno o složení realizačního týmu. Podle informací deníku Sport by se jeho asistenty měli stát Massimo Morales, Karel Vácha a Milan Veselý. Nic však ještě není jisté. Právo veta má totiž výkonný výbor ČMFS, který o předloženém návrhu jednal. Jména asistentů spolu s nominací hráčů na zápas s Maltou mají být zveřejněna v úterý.

Moralesovo jméno Straka skloňoval ještě před svým oficiálním jmenováním do funkce trenéra národního týmu. Vedení ČMFS však cizince nechtělo, což sám Straka akceptoval. Nyní se však s žádostí vrátil. A možná uspěje. Záleží však na dvanáctičlenném výkonném výboru, který hlasoval v pondělí tzv. per rollam, tedy telefonicky a faxem.

Vedle Itala Moralese, který dřív trénoval Příbram, by se měl v realizačním týmu objevit také Karel Vácha, aktuálně asistent českobudějovického trenéra Pavla Tobiáše, a Milan Veselý, trenér brankářů FC Slovan Liberec.

Místopředseda fotbalového svazu Jiří Kubíček už serveru Sport.cz potvrdil, že zmíněná jména se zakládají na pravdě. "Netajím, výzvu k hlasování per rollam jsem skutečně dostal. A tři jména v návrhu skutečně figurují," řekl Kubíček.

Straka také minulý týden naznačil, s kým počítá do sestavy na přípravný zápas s Maltou. Určitě to nebudou hříšníci, které ČMFS vyřadil z kádru ani brankář londýnské Chelsea Petr Čech. Naopak uvažuje o Erichu Brabcovi nebo Janu Šimůnkovi.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články